avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... NUP si amenda administrativa pentru o fapta nefacuta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

NUP si amenda administrativa pentru o fapta nefacuta

Buna ziua, in 2009 cand a decedat mama mea in iunie , apoi eu cu tatal meu am preluat tot, air firma noastra avea de primit de la 2 firme ale unei persoane X sume de bani, plus o suma de bani pe care pers X avea sa o dea noua bani personali, am inceput procesele contra ei , prin septembrie persoana aceasta X ia facut lu tata o plangere la politie ca cica tata ar fi zis ca o sa o omoare, ca o sa o prinda si cu mn o sa o urce cu forta intr-o masina , numai minciuni. L-a chemat pe tata un domn de la politie ia explicat tata problema ca aia are sa ne dea bani ca etc, oricum dl de la politie stia, ia zis scrieti aici ca nu aveti nici o treaba ca nu ati amenintat chestii destea. acum dupa 3 ani, am primit o comunicare de la parchet ca sa dispus NUP fata de tatal meu si 100 RON amenda administrativa + 50 ron cheltuieli judiciare. dar dc sa plateasca daca nu a facut ??plus ca tatal meu are o pensie si noi traim din ea ca banii de la doamna n-am recuperat se ocupa un executor daca are ce sai ia. si zice ca termen 20 de zile de plangere?se poate doar pt o plangere facuta la politie fara nimic altcv sa primesti amenda ???se poate sa o anuleze??
Cel mai recent răspuns: al3xn01 , utilizator 22:43, 8 Februarie 2012
Nu a fost NUP.A fost SUP si amenda administrativa.Are dreptul sa faca plangere la primul procuror in termenul amintit de dvs.
Pai vedeti si dvs. ca este posbil.Contestati solutia in termen de 20 de zile de la comunicare.Poate se va schimba ceva. Insa si ttiularul plangerii ar putea sa fie nemultumit de solutie si sa incerce sa o schimbe.
pai la dispun spune asa :
1. Scoaterea de sub urmarire penala a inv .... pt savarsirea faptei prev de art. 193 alin 1 din CP
2. obligarea numitului ... la plata sumei de 100 lei , cu titlu amenda administrativa.
3. la fel ca 2 dar 50 lei titlu cheltuieli judiciare
4. Neinceperea urmaririi penale fata de num .... sub aspectul infractiunii prev de art.206 din CP
Deci au fost doi care au participat la comiterea faptei.Pt.unul s-a inceput urmarirea penala,ulterior s-a dat sup si amenda iar pt cel de-al doilea s-a dat nup.Si atat.Ce nu este clar?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
andymaurul, utilizator
nu . doar tata. ce am scris ultima oara a inv e doar tatal meu.

pai la dispun spune asa :
1. Scoaterea de sub urmarire penala a inv .tatalui meu.... pt savarsirea faptei prev de art. 193 alin 1 din CP
2. obligarea numitului ... la plata sumei de 100 lei , cu titlu amenda administrativa.
3. la fel ca 2 dar 50 lei titlu cheltuieli judiciare
4. Neinceperea urmaririi penale fata de num tatal meu.. sub aspectul infractiunii prev de art.206 din CP

va multumesc pt raspunsurile promte !

Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
al3xn01, utilizator

Alte discuții în legătură

Salutare, as aprecia mult daca ma poate ajuta cineva in problema recuperarii permisului de conducere urator urator Am fost cercetat penal pentru comiterea unei infractiuni prevazute art.86 al. 2 din OUG 195/2002. Dupa 2 ani in temeiul dispozitiilor art. 262 pct. 2 lit. ... (vezi toată discuția)
Amenzi picika picika buna ziua care este diferenta intre amenda administritiva si amenda penala? multumesc (vezi toată discuția)
Un procuror retrage masura asiguratorie , un alt procuror o mentine sammy44 sammy44 Fostul sot a detinut 2 firme de pe urma carora s-au inregistrat plangeri penale pt. infract. prev, de art.215 Cp si art, 84 din Legea 59/1934. La ambele firme ... (vezi toată discuția)