Buna ziua, in 2009 cand a decedat mama mea in iunie , apoi eu cu tatal meu am preluat tot, air firma noastra avea de primit de la 2 firme ale unei persoane X sume de bani, plus o suma de bani pe care pers X avea sa o dea noua bani personali, am inceput procesele contra ei , prin septembrie persoana aceasta X ia facut lu tata o plangere la politie ca cica tata ar fi zis ca o sa o omoare, ca o sa o prinda si cu mn o sa o urce cu forta intr-o masina , numai minciuni. L-a chemat pe tata un domn de la politie ia explicat tata problema ca aia are sa ne dea bani ca etc, oricum dl de la politie stia, ia zis scrieti aici ca nu aveti nici o treaba ca nu ati amenintat chestii destea. acum dupa 3 ani, am primit o comunicare de la parchet ca sa dispus NUP fata de tatal meu si 100 RON amenda administrativa + 50 ron cheltuieli judiciare. dar dc sa plateasca daca nu a facut ??plus ca tatal meu are o pensie si noi traim din ea ca banii de la doamna n-am recuperat se ocupa un executor daca are ce sai ia. si zice ca termen 20 de zile de plangere?se poate doar pt o plangere facuta la politie fara nimic altcv sa primesti amenda ???se poate sa o anuleze??
Domnule, sa intelegem ca tatal dvs. a fost invinuit in dosar, sub acuzatia de amenintare, insa procurorul a decis scoaterea de sub urmarire penala.
In acest caz, daca afost doar tatal dvs. , fata de cine s-a dispus neinceperea urmaririi penale? Poate reusiti sa fiti mai coerent in expunere.
Edit: in sfarist m-am prins. Practic au existat doua acuzatii, iar in privinta celei de-a doua s-a dispus neinceperea urmaririi penale.
Este si corect asa, intrucat calomnia a fost dezincriminata.
Sfatul ramane acelasi, oricum.Faceti plangere la prim procurorul parchetului , in termen de 2o de zile .
A fost cercetat pentru doua infractiuni.Pt.savarsirea faptei prevazute de art.193 c.p. s-a inceput urmarirea penala ,ulterior procurorul a dispus scoaterea de sub urmarirea penala si a aplicat amenda administrativa.
Pentru comiterea infractiunii prev.de art.206 c.p. procurorul de caz a a dispus neinceperea urmaririi penale.
Este un singur faptuitor-tatal dvs.-cercetat penal pentru doua fapte penale diferite ,cu doua solutii diferite.Acum,ne-am inteles??????