avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cine completreaza actele pentru somaj in lipsa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cine completreaza actele pentru somaj in lipsa angajatorului?

sunt angajata incepand cu 15.09.2008 a unei comp financiare.am activat pana pe 23 august 2009,dupa care fiind insarcinata in 4 luni am intrat in concediu medical.Pe 12.02.2012 este ultima zi a concediului de crestere a copilului urmand ca incepand cu 13.02.2012 sa imi incep activitatea. problema este ca firma si-a inchis toate punctele de lucru din tara. intre timp fara ca eu sa stiu,angajatorul si-a schimbat denumirea firmei si domeniul de activitate si nu mai are valabil nici un numar de telefon,nu este de gasit la sediul declarat de ei la registrul comertului. Prin urmare nu am unde sa depun o cerere de incepere a activitatii? am dreptul la somaj deoarece am 7 ani cotizati fara intrerupere.cine imi completeaza actele necesare? se schimba in vreum fel situatia in care firma a cerut dizolvare in sept 2010 si nu i-a fost aprobata? sunt un caz disperat.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:44, 10 Februarie 2012
de regula in lipsa unui patron sau director, contabilul completeaza aceste acte, insa in cazul in care s-a cerut dizolvarea si s-a numit un lichidator judiciar, trebuie luat legatura cu acesta.
Numai printr-o actiune in instanta se poate rezolva asa ceva , avand in vedere ca nu s-a aprobat dizolvarea fostului angajator ...
va multumesc pentru atentia acordata! ce pot sa fac in cazul in care nu teusesc sa i-au legatura cu nimeni din conducere? teoretic ,luni,13.02.2012 trebuie sa imi reiau activitatea. incotro sa o iau? contractul meu de munca se reia incepand cu 13.02.20012? are dreptul sa ma concedieze in primele 6 luni dupa CCC? nu as vrea sa pierd nici dreptul la somaj.ce este de facut?
am uitat sa precizez: eu sunt din piatra neamt iar angajatorul este o companue slovena si mai are un singur sediu(de negasit) in bucuresti.
Intrucat ati intrat in CCC sub incidenta prevederilor OUG nr.148/2005 , la revenirea din CCC se poate dispune concedierea dvs ...

Dreptul la somaj il aveti numai daca indepliniti conditiile prevazute de lege ...

Actiunea in instanta se depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati ... in speta, Tribunalul Neamt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata in timpul concediului de crestere copil elennalip elennalip Buna ziua. Sunt in concediu de crestere copil pana la 2 ani. Copilul implineste 2 ani in 25 mai 2015 iar eu sunt insarcinata cu al doilea copil care trebuie ... (vezi toată discuția)
Somaj maria gavrila maria gavrila buna ziua, va rog sa ma ajutati sa aflu daca pot intra in somaj.Acum sunt in cic , concediu ce se va incheia pe 21 oct 2010. problma este ca in 03.12.2008 mi-a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Petre Denisa Petre Denisa Am nascut in 2008 octombrie si cand am nascut eram studenta in anul II. Am vrut sa bag dosarul pentru indemnizatie si mi s-a spus ca nu am dreptul pentru ca ... (vezi toată discuția)