avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... creditele dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

creditele dupa divort

buna ziua, tuturor
am urmatoarea problema : doi soti divorteaza fac partajul "tranzactia" la bunuri mobile si imobile si nu trec situatia unui credit luat impreuna de la o banca, unul dintre ei plateste ratele la banca iar celalat spune ca nu este problema lui, mentionez ambii soti au calitatea de "imprumutat", ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: davidavid , utilizator 09:07, 5 Noiembrie 2008
Cel care plăteşte creditul are posibilitatea să se îndrepte împotriva fostului soţ, fie în temeiul subrogaţiei, fie în temeiul gestiunii de afaceri, fie al îmbogăţirii fără justă cauză.

Oricum, banca nu cred că este dispusă să-şi dividă creanţa, ea putînd urmări pe oricare dintre debitori pentru întraga datorie.

Liviu S.Bordaş
si cel care nu plateste cum se poate apara ? mai poate deschide un proces partaj?
davidavid a scris:

si cel care nu plateste cum se poate apara ? mai poate deschide un proces partaj?



Să se apere de ce? De acţiunea celui care a plătit? De acţiunea băncii? De efectele razelor gama?

N-am prins sensul întrebării. Ceva îmi scapă. O fi ora tîrzie...

Cel care nu plăteşte stă, deocamdată, liniştit. Plăteşte celălalt. :yeah:

Liviu S.Bordaş
de o eventuala actiune in instanta, a celui care plateste ratele, banca nu are nimic de aici, unul dintre soti plateste ratele la banca iar celalalt zice ca nu este treaba lui ratele la banca, creditul este unul de nevoi personale, pe o durata de 10 ani , a fost contractat in 2006, iar ambii au calitatea de "imprumutat"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj; testament r_ana55 r_ana55 Buna ziua! As dori sa aflu de la dvs. raspunsurile la urmatoarele intrebari: 1. In cazul partajului de dupa divort, daca unul dintre soti are luat un ... (vezi toată discuția)
Donatie in caz de divort biker73ro biker73ro Inca nu am ajuns la asta, dar cum paza buna trece primejdia rea, am si eu o intrebare : Daca sotul primeste o donatie din partea parintilor, si din acea ... (vezi toată discuția)
Probleme cu bancile- impartire credite intre soti mikky_9 mikky_9 Am un prieten care are urmatoarea problema:cand era casatorit a contractat impreuna cu sotia 2 credite la 2 banci,amandoi sunt coplatitori la ambele ... (vezi toată discuția)