avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Politia locala are atributia de a opri o masina si de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Politia locala are atributia de a opri o masina si de a da amenda?

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca politia locala are atributia de a opri o masina si de a da amenda. Mama mea, taximetrista s-a oprit sa-si ia nepotul si pe sora mea cu masina insa nu a pornit ceasul.
In momentul in care a pornit a aparut o masina a politiei locale. Domnul a luat-o foarte de sus, i-a scris un proces verbal pe care a tras cu o linie peste dreptul de a platii jumatate din amenda in 48 ore, amenintand-o ca o lasa fara atestat daca o mai prinde o data. As vrea sa stiu daca au procedat corect.
Multumesc,
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
agica, utilizator
Cel mai recent răspuns: agica , utilizator 13:31, 10 Februarie 2012
Va contraziceti in afirmatii. De fapt amenda a fost aplicata pentru oprirea neregulamentara ci nu a avut loc o oprire in trafic, desi nici acest aspect ( al opririi in trafic) nu este unul ilegal atunci cand se constata comiterea unei fapte ce constituie contraventie. In ceea ce priveste plata a 1/2 din cuantumul amenzii, acesta este platit in virtutea legii ci nu a optiunii unui agent constatator. In ceea ce priveste ridicarea atestatului, sunt incidente dispozitiile speciale cu privire la acordarea, suspendarea sau retragerea acestuia.
Scuzati-ma,cred ca nu m-am explicat bine, amenda a primit din cauza ca au urcat in masina sora mea cu copilul si mama nu a pornit aparatul de taxat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda poliția locală AndreeaAdrian AndreeaAdrian Buna ziua. Am primit o amendă de la polița locală, când avem masina parcarea, cu mama si copilu in masina si masina pornită. In locu unde avem masina ... (vezi toată discuția)
Termen plata amenda taximetrie ankka2006 ankka2006 Buna ziua! In ce categorie de amenzi intra (fiscala sau de circulatie) si care este termenul de plata pentru amenda primita de un taximetrist pentru nepornirea ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna? laur007 laur007 Buna seara, am si eu o nelamurire: se poate ca legea asigurarilor sa fie diferita de codul rutier in aceeasi speta? Astazi, in timpul servicului am oprit in ... (vezi toată discuția)