Buna ziua.
Sotul meu a fost escrocat de un tip care i-a promis ca-l angajeaza.
A facut o adeverinta falsa si pe motiv ca-i face card a fost cu el la banca unde a semnat niste hartii.Ne-am trezit cu un credit pe cap de 8000 de euro.
Sotul meu nu a beneficiat de acei bani si nici nu s-a mai intalnit cu persoana respectiva ,aceasta plecand in strainatate.
Creditul a fost luat in 2007 si trebuia platita o rata lunara de 150 euro.Nu s-a facut nici o plata deoarece nu am beneficiat de bani si nici nu aveam bani sa platim acele rate.
In data de 04.02.2012 a sosit o notificare de la un executor judecatoresc.
Nu stiu ce sa facem.
Sotul meu s-a inbolnavit de nervi.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Mentionez ca creditul nu a fost girat cu nimic.Ni se poate lua apartamentul?
Multumesc.
da, banca poate executa orice bun sau venit ce apartinr sotului dvs si - daca banca demonstreaza ca respectivul credit a fost luat ptr cheltuieli comune ale familiei - chiar bunurile comune ale sotilor.
Puteti depune plingere penala la Serv de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei insa asta nu va duce la susendarea procedurilor de executare silita (cel putin pina la inceperea urmaririi penale).
Chiar daca e datorie personala banca poate cere partajajul si iesirea din indiviziune cu atribuirea imobilului catre sotul creditor.
In plus i se va face plangere penala ptr fals si uz de fals, sotul s-a folosit de acea adeverinta si nu cealalta persoana.
Cel mai bine e sa plateasca, altfel e cel putin complice.
Sa semnezi ceva fara sa citesti ce semnezi , mai ales cand e vorba despre un credit, este cel putin ciudat, ca sa nu ma exprim mai clar.
Eu nu v-as sfatui sa depuneti o plangere penala nicaieri, pentru ca o depuneti impotriva dvs. Chiar daca nu a citit sotul ce semneaza, a stiut ca adeverinta de falsa, deci, cum zicea cel de deasupra mea, e cel putin complice. Banii cine i-a ridicat? Nu putea sa ii ridice decat sotul dvs, si asta ar insemna ca a stiut si de imprumut.