As vrea sa achizitionez un apartament.Proprietarii(caci sint doi prin actul de succesiune) au 75 respectiv 25 la suta cota din respectivul apartament.Cel cu 25% nu vrea deocamdata sa iasa din indiviziune.Pot eu legal sa cumpar doar cele 75% de la celalalt propietar urmand sa ma judec cu cel care nu vrea azi sa iasa din indiviziune ? Va multumesc
Da. Puteţi cumpăra cota celui care doreşte să vîndă. Nu aveţi nevoie de acordul celuilalt coproprietar.
După cumpărare, puteţi cere ieşirea din starea de coproprietate prin atribuirea întregului bun contra unei sulte. Dacă copropriatarul nu este de acord, vă veţi putea adresa instanţei.
Acelaşi lucru îl va putea face şi el: să ceară să i se atribuie lui întregul apartament. În această privinţă are acelaşi drept cu dumneavoastră. Sigur, cea care decide e instanţa.
Va multumesc.Cred ca totusi instanta imi va da mie prioritate avand 75% din mostenire sa cumpar cele 25% ale dansului.Exista alte criterii care ar putea sa ma dezavantajeze in instanta in acest caz altele decat cel mentionat de mine ?
Daca va referiti la persoana care-l ocupa in acest moment...Este gol,nu stiu daca cel cu 25% care a locuit ultima data acolo mai are adresa pe buletin sau si-a facut mutatie
Oh, da, mai sunt criterii... Cine l-a imbunatatit, folosit (si astA NU inseamna sa stea el acolo, musai)... Cine are unde sta, cine e plecat din tara...
Multe chestiuni de fapt pot fi folosite, pe langa cota... E un risc...
Vanzare apartament
sanette
Am un apartament cumparat din care detin 60%.Este cumparat in coproprietate cu foasta prietena.Ce poat face ca sa imi ramana mie apartamentul in conditiile in ... (vezi toată discuția)