avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator din afara asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator din afara asociatiei

Buna ziua,

Sunt administratora la o asociatie de proprietari din Constanta. Sunt angajata cu conventie civila,avand functia de baza la o alta societate, dar de curand am auzit un alt administrator ca a fost amendat de ITM deoarece are conventie si nu CIM. Am inteles ca din ce am citit pe forum ca trebuie obligatoriu CIM. Eu de un an de zile nu mai fac parte din asociatie, deoarece m-am mutat. Tinand cont de faptul ca nu mai fac parte din cadrul asociatiei nu exista vreo portita sa scap de acest CIM? Proprietarii spun ca sunt prea multe dari de platit.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: unlocatar , utilizator 17:51, 9 Februarie 2012
Presedintele si CEx trebuie sa intre in legalitate si sa va ofere cadrul si conditiile de munca legale. Ei trebuie sa inteleaga si sa lamureasca proprietarii.
@Georgeta_AC

ITM-ul aplica amenzi atat asociatiei, si acestea nu sunt mici de loc, cat si angajatului care se complace in situatia de evazionist fiscal. Pentru ca acesta este termenul care defineste ipostaza dv., de evaziune fiscala.
Trageti concluzia singura!

Este o alegere pe care o puteti face singura pentru situatie dv. personala, continuand in aceasta postura sau plecand.
Proprietarii isi asuma ei insisi postura lor de evazionism fiscal. Ei nu va tin cu forta, dar nici nu-i puteti determina fortat sa accepte o situatie legala. Fiecare cu ale lui.

O solutie ca sa fie multumiti membrii asociatie ar fi sa va angajati la asociatie legal prin CIM, dar sa acoperiti din cei 500 lei pe care-i luati pana acum si toate cheltuielile cu impozitul sui contributiile. Proprietarii vor suporta aceeasi suma in continuare, dumneavoastra intrati in legalitate dar ramaneti "in mana" cu mai putin. Pentru a compensa ceasta pierdere lucrati mai putin pentru aceasta asociatie, discutati in asociatie, i9n comitet ca o parte din atributiunile administratorului sa le preia membrii comitetului executiv.
Cheltuiala totala la CIM la 500 lei net creste cu 260 lei din calculele mele fata de conventie.
Adica pentru 500 net plateste asociatia in total 840 lei .
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
unlocatar, utilizator
Si sa nu uitam de venitul minim garantat

Alte discuții în legătură

Conventie civila sau carte de munca ? ContSters62736 ContSters62736 poate cineva sa-mi spuna ... pentru salariul oferit de asociatia de proprietari pt presedinte/administrator/femeie de serviciu angajati cu carte de munca, CU ... (vezi toată discuția)
Salariu femeie de serviciu Elidor Elidor Buna ziua, pentru o femeie de serviciu care activeaza doar pe 1 scara din 3 ale unei Asociatii de proprietari, 1.la conventia civila ce se incheie, ce dari ... (vezi toată discuția)
Plata administrator si femeia de servici Popescu D. Elena Ana Popescu D. Elena Ana Suntem o asociatie de proprietari veche, dar cu o conducere noua. Administratorul nostru, profitand ca noi inca bajbaim in baltoaca cu legi, ne-a informat ca ... (vezi toată discuția)