Sunt administratora la o asociatie de proprietari din Constanta. Sunt angajata cu conventie civila,avand functia de baza la o alta societate, dar de curand am auzit un alt administrator ca a fost amendat de ITM deoarece are conventie si nu CIM. Am inteles ca din ce am citit pe forum ca trebuie obligatoriu CIM. Eu de un an de zile nu mai fac parte din asociatie, deoarece m-am mutat. Tinand cont de faptul ca nu mai fac parte din cadrul asociatiei nu exista vreo portita sa scap de acest CIM? Proprietarii spun ca sunt prea multe dari de platit.
Va multumesc anticipat!
Presedintele si CEx trebuie sa intre in legalitate si sa va ofere cadrul si conditiile de munca legale. Ei trebuie sa inteleaga si sa lamureasca proprietarii.
ITM-ul aplica amenzi atat asociatiei, si acestea nu sunt mici de loc, cat si angajatului care se complace in situatia de evazionist fiscal. Pentru ca acesta este termenul care defineste ipostaza dv., de evaziune fiscala.
Trageti concluzia singura!
Este o alegere pe care o puteti face singura pentru situatie dv. personala, continuand in aceasta postura sau plecand.
Proprietarii isi asuma ei insisi postura lor de evazionism fiscal. Ei nu va tin cu forta, dar nici nu-i puteti determina fortat sa accepte o situatie legala. Fiecare cu ale lui.
O solutie ca sa fie multumiti membrii asociatie ar fi sa va angajati la asociatie legal prin CIM, dar sa acoperiti din cei 500 lei pe care-i luati pana acum si toate cheltuielile cu impozitul sui contributiile. Proprietarii vor suporta aceeasi suma in continuare, dumneavoastra intrati in legalitate dar ramaneti "in mana" cu mai putin. Pentru a compensa ceasta pierdere lucrati mai putin pentru aceasta asociatie, discutati in asociatie, i9n comitet ca o parte din atributiunile administratorului sa le preia membrii comitetului executiv.
Cheltuiala totala la CIM la 500 lei net creste cu 260 lei din calculele mele fata de conventie.
Adica pentru 500 net plateste asociatia in total 840 lei .