avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcularea costurilor de intretinere in cazul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcularea costurilor de intretinere in cazul debransarii

as dorii sa va prezint urmatoare situatie: m-am debransat de la sistemul public de incalzire, alegand varianta centralelor termice de apartament in urma cu aproximativ 2 ani, perioada in care pe listele de plata a intretinerii am fost incarcat cu sume fara a se tine cont de faptul ca nu mai consumam nici caldura nici apa calda, motivatia fiind ca nu a fost instiintara asociatia, desii se stia situatia mea. este legal sa fiu pus sa platesc ceva ce nu am consumat, avand facturile personale de gaze pe care le-am achitat? multumesc!

Cel mai recent răspuns: radulescuramona , utilizator 10:40, 13 Februarie 2012
Un exemlar din procesul-verbal il are si furnizorul,cereti o copie,puneti presedintele asociatiei sa semneze ca a primit un exemplar.Nu pot sa cred ca ati platit si anul trecut caldura si apa calda si nu ati putut rezolva problema . Daca asteptati sa se rezolve singura..
Daca aveti montata centrala termica, bineanteles o aveti si pusa in functiune incepand cu data... ( ca doar nu ati pus-o pe perete sa va uitati la ea:O), sigur aveti un proces- verbal de punere in functiune pentru garantie sau chiar si o factura de gaze cu un consum pe ea, faceti o cerere la asociatie si atasati o copie dupa acestea.Puteti face si un proces-verbal cu doi martori majori, ca va incalziti cu centrala si depus acolo o copie,etc. . Ce o fi asa de complicat?.:-/
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
johnpescar, utilizator
radulescuramona a scris:

debransarea s-a facut legal, cu acordul furnizorului, proiecte, numai ca nu am dovada ca am instiintat asociatia.

Totusi, dumneavoastra, ati anuntat in scris asociatia, prin depunerea procesului verbal de debransare, ca nu mai sunteti bransat la sistemul comun de termoficare?
Cand ati anuntat?
Va pun aceste intrebari, asa cum dealtfel s-a mai formulat si mai sus, pentru ca nu inteleg cum de-abia dupa doi ani ati constatat ca sunteti pus la plata si nu acum doi ani, imediat in luna urmatoare dupa debransare cand trebuia sa aveti "zero" la apa calda si "zero" sau o suma foarte mica la incalzire (doar cea aferenta proprietatii comune)#-o

multumesc mult pentru raspunsuri. este normal ca am vazut ca se calculeaza in continuare, numai ca nu se poate comunica cu cei de la asociatia respectiva. de asemenea detin o adresa a asociatiei de locatari catre societatea care a montat repartitoarele in scara respectiva si care calculeaza costurile cu caldura, prin care ii instiinteaza care sunt proprietarii care detin centrale de apartament individuale, lista pe care este mentionat si numele meu. prin urmare este dovada faptului ca asociatia era instiintata dar a continuat sa nu tina cont de acest aspect si prin urmare ne judecam.
Este greu de inteles ca se comunica greu cu asociatia. Asociatia este formata din proprietarii care sunt acolo, adica si dumneavoastra sunteti in asociatie. Luna de luna se afiseaza niste liste de plata, se citesc apometrele, se tin sedinte de comitet... Poate exista si un program la asociatie, in presedinte, un cenzor. Nu se poate sa nu existe comunicare timp de doi ani intre conducerea asociatiei si membrii asociatiei.
Dar, in sfarsit, daca spuneti ca nu se poate cominica, asta este.
Daca acum va judecati o as hotarasca instanta ce si cum, dar atentie cum expuneti situatia in instanta, ca daca o faceti asa cum se intelege din textele scrise aici pe forum, instanta nu o sa inteleaga nimic.

Alte discuții în legătură

Plata pierderilor de caldura atomis atomis Eu m-am debransat de la caldura, de vreo 2 ierni, si am tot platit nu stiu ce pierderi de caldura, ba pe scara, ba din apartament, dar tin sa sublinie ca pe ... (vezi toată discuția)
Problema administrator / radet marian200089 marian200089 Buna ziua, In august 2015 am cumparat un apartament prin programul prima casa. Una din facilitati era centrala termica deja montata ( cam de 10 ani). Pana ... (vezi toată discuția)
Debransarea de la sistemul centralizat cet conu1973 conu1973 Buna ziua ! Am o mare problema, am inceput demersurile pentru debransare si montarea unei centrale de apartament. Am solicitat sectiei de termoficare ... (vezi toată discuția)