avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inregistrare majorare de capital social prin conversia ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inregistrare majorare de capital social prin conversia imprumutului


Asociatul unic (persoana juridica straina) al unui srl a acordat un imprumut societatii, iar acum vrea sa il transforme intr-o majorare de capital social. Intrebarea este care ar fi documentele necesare pentru inregistrarea majorarii de capital social la Registrul Comertului? Contractul de imprumut, actul aditional la contractul de imprumut (prin care se face conversia), actul constitutiv actualizat si decizia asociatului unic prin care aproba majorarea ar fi suficiente?
Cel mai recent răspuns: katiusa_77 , utilizator 17:17, 27 Martie 2009
buna ziua
am fost pana la Oficiul R.C. de trei ori pana ce intr-un final mi-au acceptat acteleX-(
de fiecare data imi mai cereau ori balanta de verificare din luna in care s-a facut imprumutul; ori balanta din ultima luna; ori bilantul pe anul trecut, dar nu se puteau hotara care din ele (semestrial ori anual). intr-un final am discutat cu un expert contabil si mi-a spus ca nu poate sa-mi faca un raport de expertiza pana nu are raspunsul judecatorului delegat prin care se solicita acesta in mod expres si ca fara el nu se va aproba mentiunea.
un raport de expertiza contabila costa in medie 500 lei. dar cred ca depinde si de cat de "expert" este. nu vreau sa supar pe nimeni, ghilimelele nu reprezinta un apropo. de exemplu in Bucuresti un expert, am inteles ca este f.f.f. bun, mi-a cerut 500 lei si atat; un expert pe care l-am gasit in Targoviste mi-a cerut "doar" 500 lei+cheltuieli de deplasare pana in Bucuresti de 200-250 lei (spunandu-mi ca este oricum mai ieftin decat m-ar taxa un expert din Bucuresti)
oricum, am inteles un lucru, in tara asta degeaba de agiti sa faci niste lucruri bune ca te ingroapa functionarii publici in hartii si diverse minuni care nu stiu daca isi au rostul. cand ajungi sa ai nevoie de functionari publici mai bine #-o

daca puteti sa credeti, ca nici macar acum nu am obtinut actele de la ORC. mi-au tot dat amanare, fiindca nu stiu ce nu-i placea judecatorului delegat. am depus in una din sedinte la dosar raportul de expertiza, a ramas sa fie verificat, iar pe 3 iunie a fost reprogramata o noua sedinta pentru darea sentintei. sper sa fie una favorabila ca sa pot incheia odata capitolul acesta.
un sfat prietenesc: daca doriti sa faceti majorare de capital din creante catre asociati, sa o faceti o singura data si cu o suma mare, care sa merite osteneala si drumurile.
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2009
katiusa_77, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social srl ruxandra stef ruxandra stef Asociatul unic al unei SRL doreste majorarea capitalului social cu suma cu care a finantat societatea, respectiv suma se regaseste in cont contabil 4551. Se ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social smeagull smeagull Buna dimineata, este vorba de un SRL cu mai multi asociati. Dorim sa majoram capitalul social printr-o conversie a unei creante pe care unul dintre ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social prin creditare societate Loredana_84 Loredana_84 Va rog frumos, daca ma poate ajuta cineva cu un model de hotarare AGA privind majorarea capitalului social al societatii prin creditarea facuta de catre un ... (vezi toată discuția)