avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul legal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul legal

As dori sa stiu daca am dreptul la concediul legal integral daca vreau sa ma pensionez in luna mai ac.Multumesc si astept un raspuns urgent,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 9 Februarie 2012
Concediul de odihna se da proportional cu perioada lucrata. Deci, daca va pensionati in luna mai, aveti dreptul la un numar de zile corespunzator perioadei de la inceputul anului pana la data pensionarii sau la contravaloarea acestuia.
CO integral se poate lua numai daca ati desfasurat activitatea pe intreg anul calendaristic .
In speta, aveti dreptul la CO aferent numai pentru perioada ianuarie - mai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu odihna argava argava CRACIUN FERICIT!!!! Daca anul acesta am fost in concediu medical din februarie si pana in decembrie fara sa-mi efectuez concediul de odihna firma este ... (vezi toată discuția)
Concedii de odihna IOANBRADEA IOANBRADEA Buna seara! Am si eu o intrebare si nu prea am gasit un raspuns clar:sorry: Un angajator are obligatia sa dea concediul de odihna aferent timpului lucrat pe ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna ancady2003 ancady2003 Din 01.08.2011 sunt angajata la o soc.privata. mi se spune ca am dreptul sa-mi iau concediu de odihna abea in anul 2013, sau dupa ce implinesc 11 luni in ... (vezi toată discuția)