problema sta cam asa:i-am lovit masina unui vecin .indoita putin tabla in spate.el mi-a zis sa-i dau o suma de bani ca o repara el si sa nu mai implicam politia sau altceva.nici o problema ...i-as da dar vreau sa fac cu el un act la notar in care sa fie stipulata aceasta suma de bani si sa scrie clar ca nu mai are alte pretentii materiale si ca banii sunt suficienti pentru pagubele materiale produse de mine masinei lui.
Intrebarea mea este?imi poate face notarul un asemenea act??
Declarati incidentul la Politie si folositi polita RCA pentru reparatiile necesare.
Vecinul ia bani, merge la politie si declara ca asa a gasit masina in parcare ca sa poata obtine autorizatia de reparatie (altfel nu poate duce masina in niciun service), apoi foloseste CASCO sau bani pt.acea reparatie, dar ramaneti in culpa(autor necunoscut-fuga de la locul accidentului). Va poate santaja ulterior sa-i mai dati bani ca nu au fost suficienti. Oricum decizia va apartine.
ptr mjustin:stiu ca asa se procedeaza corect si legal cu rca si politie dar pentru ca e doar o zgarietura pe masina lui(o rabla veche) prefer sa-i dau niste bani si gata.oricum stiu sigur ca n-o s-o repare in veci vecilor .
in primul rand te-am pierdut cu 'altfel nu poate duce masina in nici un service'..probabil locuiesti in strainatate sau in alta Romanie:)
in al doilea rand ai sesizat bine de ce vreau sa fac un act in care sa fie stipulat clar ca acea suma a acoperit toate cheltuielile necesare ptr repararea autovehicului,ca sa nu ma santajeze ulterior ca mai vrea bani sau altceva.
azi n-am avut timp dar o sa merg maine la un notar sa intreb sigur.
mersi tuturor pentru ajutor.