avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme succesiune

Buna seara. Deoarece am primit si in alte dati raspunsuri la problemele mele va cer inca o data ajutorul. As dori sa continui succesiunea dupa parintii mei care au decedat in 2008 si in 2010. Succesiunea este deja inceputa. Dupa mama mea, de la sora mea am primit declaratie de renuntare la succesiune dar dupa tatal meu nu. Ea este plecata din tara si inca nu am reusit sa primesc acea declaratie. Imi invoca diverse motive personale de ale ei. Verbal mi-a promis renuntarea la succesiune, deoarece si eu am renuntat in favoarea ei la apartamentul ei pe care il detine acum. Ce proceduri trebuie sa urmez?
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 21:45, 9 Februarie 2012
Termenul de optiune succesorala a trecut...in cazul dvs era de 6 luni de la deces.poate fi declarata strain de succesiune in cond art 700 vechiul cod civil, caci succesiunile dupa mama si Tatal dvs se fac dupa vechiul cod. Si dvs veti mosteni si dupa tatal dvs.
va multumesc pentru promtitudinea de care ati dat dovada la rezolvarea situatiei mele.
felicitari pentru realizarea si participarea la acest site.
sora dvs poate fi intr-adevar declarata straina de succesiune in baza art 700, totusi aceasta procedura este de urmat numai in cazul in care sunteti sigur ca nu va incerca sa va anuleze ulterior certificatul de mostenitor in instanta. in acest sens ea poate sustine ca a acceptat in mod tacit succesiunea prin preluare de bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul casei batranesti lilianatanca lilianatanca buna ziua. fratele meu locuieste in casa batraneasca,iar tatal meu proprietarul prin lege al casei a murit de 18 ani.noi suntem 6 frati,si dupa moartea tatalui ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire va rog sa ma ajutati bellmo bellmo am o intrebare referitoare la un teren ,este al tatalui meu si el a decedat in urma cu un an de zile si am ramas eu cu mama si cu sora mea si vreau sami ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire energy_for_life energy_for_life buna seara,cand se face un act de renuntare la mostenire,trebuie facuta o specificatie la ce anume?adica pot renunta la mostenirea dupa tata asta costind doar ... (vezi toată discuția)