avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietarul casei batranesti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietarul casei batranesti

buna ziua. fratele meu locuieste in casa batraneasca,iar tatal meu proprietarul prin lege al casei a murit de 18 ani.noi suntem 6 frati,si dupa moartea tatalui ,mama avrut sa treaca casa pe numele lui dar unul din frati nu a venit sa semneze la notar. as dori sa aflu daca fratele ,meu poate deveni proprietarul casei, daca in tot acest timp el a locuit in casa batraneasca. ptr ca am auzit ca dupa o anumita perioada dupa moartea parintelui devii automat proprietar. astept un raspuns
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:29, 3 Februarie 2013
Nu devii automat proprietar. Trebuie dezbatuta succesiunea dupa tatal dvs, daca nu ati facut declaratie in termen de 6 luni de la decesul tatalui dvs ca acceptati succesiunea dupa dvs si nici nu puteti demosntra ca ati acceptat tacit succesiunea facand acte de acceptare tacita, adica ca ati platit datorii ale dedunctului, impozit pt bunuri imobile etc,,,puteti fi declarat renuntator in cond art.700 VCC, caci succesiunea de dezbate pe Vechiul Cod Civil, decesul petrecandu se inainte de 1 oct 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e dreptul meu la mostenire ione23 ione23 Buna ziua! Tatal meu a decedat in 2004 care este dreptul meu la mostenire in conditiile in care parintii mei sunt divortati(mama l-a despagubil in urma ... (vezi toată discuția)
Mostenire ALINACOVACI ALINACOVACI Imi puteti spune va rog, care este termenul in care se poate dezbate o mostenire, de la decesul unei persoane? Adica, daca exista un termen limita. Multumesc! (vezi toată discuția)
Problema succesorala marius29_86@yahoo.com marius29_86@yahoo.com Buna ziua! Tatal meu vrea sa-mi lase casa mostenire. Nu sunt sigur ce trebuie sa fac pentru a deveni proprietarul casei in mod legal. Situatia mea e ... (vezi toată discuția)