buna ziua. fratele meu locuieste in casa batraneasca,iar tatal meu proprietarul prin lege al casei a murit de 18 ani.noi suntem 6 frati,si dupa moartea tatalui ,mama avrut sa treaca casa pe numele lui dar unul din frati nu a venit sa semneze la notar. as dori sa aflu daca fratele ,meu poate deveni proprietarul casei, daca in tot acest timp el a locuit in casa batraneasca. ptr ca am auzit ca dupa o anumita perioada dupa moartea parintelui devii automat proprietar. astept un raspuns
va multumesc
Nu devii automat proprietar. Trebuie dezbatuta succesiunea dupa tatal dvs, daca nu ati facut declaratie in termen de 6 luni de la decesul tatalui dvs ca acceptati succesiunea dupa dvs si nici nu puteti demosntra ca ati acceptat tacit succesiunea facand acte de acceptare tacita, adica ca ati platit datorii ale dedunctului, impozit pt bunuri imobile etc,,,puteti fi declarat renuntator in cond art.700 VCC, caci succesiunea de dezbate pe Vechiul Cod Civil, decesul petrecandu se inainte de 1 oct 2011.
Mostenire
ALINACOVACI
Imi puteti spune va rog, care este termenul in care se poate dezbate o mostenire, de la decesul unei persoane? Adica, daca exista un termen limita.
Multumesc! (vezi toată discuția)