avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil

Am 18 ani ,parintii mei nu au fost casatoriti niciodata,acum sunt separti iar eu sunt in custodia mamei.Bunica din partea tatalui m-a crestul pana la varsta de 13 ani,in anul 2006 a decedat,apartamentul ei ramanand celor doi copii:tata si sora lui.Apartamentul i-a revenit tatalui.Iar eu nu stiu daca bunica mea a facut vreun testament.Cum as putea sa aflu daca exista testamentul si sa-l vad?deoarece tatal vrea sa vanda apartamentul si ca singura mostenitoare stiu ca ii trebuie si acordul meu sau imi revine si mie o parte.
Daca apartamentul i-a revenit tatalui in urma intelegerii cu sora sa, se pare ca nu a existat un testament.
La vanzarea apartamentului, tatal nu are nevoie de acordul dvs.
Este adevarat faptul ca legea va recunoaste vocatia la mostenirea tatalui, insa nu va puteti opune prin niciun mijloc ca el sa dispuna de bunurile sale, si nu are nevoie de acordul dvs. pentru a face acest lucru. Astfel ca ceea ce veti mosteni vor fi bunurile ce se vor afla in patrimoniul sau la data deschiderii succesiunii.Daca bunica ar fi incheiat vreun testament ar fi trebuit sa aflati dupa momentul decesului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre succesiune; alina0 alina0 Buna ziua, Tot stau si ma gandesc... De cateva luni sunt in situatia de a fi proprietara unui apartament. Am un copil in varsta de 15 ani. In cazul tragic ... (vezi toată discuția)
Dreptul la succesiune sorinolariu sorinolariu În 1991 a decedat mama,am împărțit bunurile rămase cu sora mea. În 1997 a decedat bunicul (tatăl mamei). A avut un apartament numai pe numele lui,mai ... (vezi toată discuția)
Dreptul de creanță asupra unui bun "omis" din succesiune se prescrie, sau încă pot cere în instanță recunoașterea lui? Florina99 Florina99 Buna seara, In urma cu 8 ani, in urma decesului tatalui meu, am facut succesiunea cu sotia acestuia. Asa cum i-am promis tatalui, nu am deschis actiune de ... (vezi toată discuția)