avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Presa on-line. Pot publica pe saitul propriu stiri ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Presa on-line. Pot publica pe saitul propriu stiri locale?

am un site,unde as vrea pe el sa postez stiri si evenimente din viata locala, imi trebuie autorizatie? va rog spuneti-mi ce demersuri trebuie sa fac
intr-un fel as vrea sa fac presa
Cel mai recent răspuns: ionuty , utilizator 23:20, 22 Februarie 2012
In mare parte nu.
Acum depinde cat de departe mergeti cu termenul de "presa" pentru ca va trebuie acreditare ca sa aveti acces in diferite cladiri cand sunt intruniri etc (acreditarea insemnand si o cerere trimisa la primarie etc).
Dar in cazul in care copiati informatii de pe un alt site..sunt 3 variante:
1. intrebati site-ul X daca va lasa sa-i copiati articole
2. este posibil sa fiti lasat sa copiati articole dar sa declarati de fiecare data sursa informatiei/pozei etc
3. sa nu fiti lasat sa copiati articole iar in cazul asta toata munca va trebui sa o depuneti personal.
Site-urile apar si dispar,unele sunt profitabile din punct de vedere material si altele nu.
Aceste diferente se pot observa in seriozitatea ideii.
Un site serios trebuie sa aibe in spate o firma (SRL,SA etc),daca exista firma atunci puteti incasa bani legal pentru publicitate,aveti drepturi legale asupra continutului,aveti denumirea firmei,a site-ului si logo-ul inregistrate la OSIM.
Deci depinde numai de dumneavoastra ce si cum.
acreditarea o pot obtine de la primarie imi trebuie o autorizatie de la ei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintarea unui ziar sau a unei reviste Creatza92 Creatza92 Buna ziua! As vrea sa stiu si care sunt pasii infiintarii unei reviste sau a unui ziar? Ce trebuie facut din punct de vedere legal? (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca sa spunem, o firma copiaza un site, de la o alta ... pnndzx pnndzx Buna ziua, daca sa spunem, o firma copiaza un site, de la o alta firma, si il face identic, care sunt urmarile legale? Ce poate patii firma care a copiat ... (vezi toată discuția)
Drepturile de autor pentru web-site Lady26 Lady26 As dori sa intreb cum se completeaza un forumular de la Orda pt drepturile de autor a unui web site.Din cat am citit nu se protejeaza ideile sau conceptul,ci ... (vezi toată discuția)