avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Solicitare daune interese - termen de prescriptie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Solicitare daune interese - termen de prescriptie

Buna ziua,
in cazul unui accident de circulatie petrecut in iunie 2008 in care au fost implicate 2 autoturisme, intr-un autoturism era doar soferul care era sub influnta bauturilor alcoolice, iar in celalalt autoturism erau 2 persoane care au fost vatamate. Desi soferul baut nu era vinovat de producerea accidentului deoarece era baut , politia a constatat ca el era de vinovat. Procesul penal intentat de politie pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice s-a finalizat si s-au aplicat pedepsele datre de instanta. In ceea ce priveste cele 2 persoane accidentate- aceste nu au facut pana acum nicio plangere deoarece acestea s-au intele cu soferul baut, iar aceste le-a dat fiecaruia o suma insemnata de bani. bani au fost inmanati pe baza unei chitatnte de mana (nu facuta la natar). La unul dintre cei accidentati mai trebuie sa-i inmaneze a anumita suma de bani.
Va rog sa-mi spuneti daca soferul vinavat nu mai inmaneaza diferenta de bani partii vatamate , dar acestia nu au facut plangere pana acum , dupa atata timp de la accident ei mai pot sa faca plangere civila si pretinda despagubiri.
Cel mai recent răspuns: olf , utilizator 14:23, 10 Februarie 2012
nu mai pot solicita daune interese deoarece termenul de prescriptie este de 3 ani.
ar mai fi loc de ceva nuantari privind inceperea acestui termen de prescriptie dar depinde de multe aspecte ale cazului si cel mai bine este sa consultati un avocat care sa poata analiza si actele.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident auto gabi_gabi1705 gabi_gabi1705 buna seara ! v-as fi recunoscator, daca m-ati ajuta cu niste sfaturi ! In urma cu o luna, nepotul meu, minor, era pasager intr-un autoturism ! Autoturismul a ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan nicoledinis nicoledinis am fost implicata intr-un accident rutier,provocat de un sofer cu alcoolemie 1,36 in aerul expirat. as dori sa stiu daca nu tb retinut de politie? la 2 ore de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - vatamare corporala Antoaneta2010 Antoaneta2010 Vineri, 04.07.2014, ora 23.30, sotul meu a fost implicat intr-un accident rutier. Mai exact, pe un drum judetean, o basculanta a patruns pe sensul lui de mers, ... (vezi toată discuția)