avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate beneficia de indemnizatie de somaj?

Buna ziua, am si eu o nelamurire in privinta somajului si anume: un coleg a fost angajat pentru 1 an, dupa care s-a prelungit contractul de munca pentru inca un an.
Intrebarea era daca persoana respectiva are dreptul la somaj sau nu?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:49, 10 Februarie 2012
depinde cum i s-a desfacut contractul de munca.daca a fost pe perioada determinata si s-ar fi incheiat pentru ca expirase valabilitatea ctr.nu putea beneficia
Daca are perioada de cotizare (a lucrat cu contract de munca cu norma intreaga) 12 luni din ultimele 24 luni calendaristice, are dreptul la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj zorca zorca Buna ziua, Ma aflu in situatia urmatoare: dupa o vechime in munca de 21 ani, in mai 2009 am intrat in somaj. Am ocazia de a ma amgaja cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? cristina bulat cristina bulat Buna ziua,am si eu mare problema si am nevoie urgent de o informatie.In urma cu un an si 3 luni aproape m-am angajat la o firma pe o perioada de 3 luni,apoi ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de somaj? sorina_lory sorina_lory buna dimineata! O mare intrebare ,si o mare nelamurire am cu \"noul somaj\" daca pot sa-i spun asa. lucrez la aceeasi firma de un an si jumatate,din 8 ... (vezi toată discuția)