avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul fara plata

buna ziua,
lucrez la o firma de constructii .datorita situatiei finaciare ,nu prea bune, in decembrie 2011 si ianuarie 2012 ni s-au facut acte aditionale pe 4 ore, cu micsorarea aferenta a salariului. de la 01 feb.2012 am fost pusi sa ne facem cereri de concediu fara plata , fara a specifica durata acestuia !
va rog sa imi raspundeti care este nr.. maxim de zile de concediu fara plata pe care il putem efectua intr-un an, conform noului cod al muncii si care este urmatorul pas, din partea angajatorului in cazul in care nu vrea sa redreseze firma ci sa o inchida, fara insa a trimite in somaj peronalul( ci recurgand la fel de fel de metode pentru a ne face sa plecam fara nici un drept ) dupa 22 de ani vechime si ani buni de cotizatii la cas si somaj mi se pare umilinta si bataie de joc.
in astepatrea unui raspuns , va multumesc !
Cel mai recent răspuns: miki66 , utilizator 14:59, 10 Februarie 2012
Art.153 (2) Cmun. : .Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Asadar, durata maxima de acordare a CFP trebuie sa fie prevazuta in contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi, durata CFP-ului se poate negocia direct cu angajatorul.
care ar putea fi urmatorul pas, din partea angajatorului in cazul in care nu vrea sa redreseze firma ci sa o inchida, fara insa a trimite in somaj peronalul ??

O posibilitate ar fi exercitarea unor presiuni asupra salariatilor pentru a-i determina sa-si dea demisia ...

O alta posibilitate ar fi inchiderea societatii , urmata de incetarea raportului de munca la toti salariatii, fapt ce denota si posibilitatea acestora de a beneficia de soma.

O alta posibilitate ar fi sa dispara angajatorul fara a rezolva situatia salariatilor ... in acest caz, este o situatie iesita din comun a carei rezolvare urmeaza o procedura mai complexa.
multumesc pentru raspunsul promt si profesional !!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata lenareg lenareg Este obligat angajatorul sa-i acorde concediu fara plata (3 luni )unui angajat din sectorul bugetar? (vezi toată discuția)
Inchidere punct de lucru alexandraines alexandraines Buna seara! As avea nevoie de cateva informatii. Firma la care lucrez isi inchide punctul de lucru la sfarsitul lunii iar noi am fost anuntati acum 4 zile.Ce ... (vezi toată discuția)
Concediul fără plată ioanborlovan ioanborlovan Care este perioada maximă de concediu fără plată pe care pot să o acord unui angajat, pe parcursul unui an calendaristic? Având în vedere faptul că ... (vezi toată discuția)