avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Termenul de prescriptie a unei amenzi contraventionale
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Termenul de prescriptie a unei amenzi contraventionale

Buna,
In 3 ani am tot strans amenzi, pe la transportul in comun, pe la circulatie, in valoare de vreo 1200 lei, in momentul acesta amenzile sunt puse la impozit.
Aceste amenzi se prescriu ?
Inafara de neeliberarea unor acte de la primarie mai pot pati ceva ?
Cel mai recent răspuns: ContSters195112 , utilizator 09:19, 7 Martie 2013
Firma la care lucrati (tertul poprit) este obligata sa va traga din salariu. Nu va va mai intreba nimic. Nu mai conteaza daca vreti sau nu sa o platiti.
Ok multumesc, sa speram ca nu se va ajunge pana acolo....
Daca nu se ajunge pana acolo la un moment dat cand veti avea cont in banca se vor indestula din acel cont.
am si eu o serie de intrebari.
am din anul 2006 2 amenzi contraventionale emise de ratuc iar in data de 9 ian 2013 s-a inregistrat la judecatorie cerea de chemare in judecata pentru a inlocui valoarea celor doua amenzi cu munca in folosul comunitatii. in cererea de chemare in judecata este precizat faptul ca printr-o adresa ( nu imi dau seama de cine este emisa respectiva) din 2012 eu nu detin nici un venbit si acesta este motivul inlocuirii amenzii cu munca in folosul comunitatii.
problema mea e urmatoarea: eu lucrez cu carte de munca din anul 2011, deci am venit, iar azi daca am vrut sa achit cele doua amenzi mi s-a comunicat ca ele au fost casate si nu mai am aceasta posibilitate.
ce as putea sa fac? amenzile contraventionale se prescriu in termen de 5ani, nu era prescrisa amenda dat fiind faptul ca cererea de chemare in judecata s-a inredistrat in 9 ian. 2013?
va multumesc de ajutor anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi contraventionale/ oprire din salariu MihailaBogdan MihailaBogdan Buna seara, Recent am primit de la primărie o scrisoare prin care sunt notificat ca am amenzi neplătite in valoare de 1300 Ron. Unele sunt din aprilie si ... (vezi toată discuția)
Amenzile auto se prescriu sau nu ? hageogeo hageogeo Potrivit art 127 alin (1) din Codul de procedura fiscala, Republicat, cu modificarile sicompletarile ulterioare, dreptul de a cere executarea silita a ... (vezi toată discuția)
Contraventii ratp nastasiumihail nastasiumihail As dori sa stiu daca am niste amenzi contraventionale neachitate pe ratp, care sunt din 2006, 2007 ,ce se intampla cu ele? se prescriu? cei de la serviciul ... (vezi toată discuția)