avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Neplata facturi servicii internet.
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Neplata facturi servicii internet.

Buna,
Acum 1-2 ani, am facut un contract cu o firma de servicii internet, ideea e ca am sunat un reprezentan(subcontractor) de la firma respectiva, mi-a facut contractul(fara ca eu sa il semnez) apoi dupa 1 saptamana a venit, a instalat, a facut proces verbal de instalare si i-am dat o copie dupa buletin, mentionez ca procesul verbal de instalare l-am semnat.
Primele facturi le-am platit, apoi nu am mai platit o perioada ca nu aveam posibililtatea, ei au incetat sa mai furnizeze serviciile dar au facturat 1 luna in care nu am beneficiat de servicii, atunci m-am suparat si am renuntat la ei.
Intr-o perioada am vrut sa platesc facturile online, insa nu am reusit, cu toate ca am sunat o gramada la call center la ei, erau prea vechi si nu le recunostea softul online, atunci mi-am bagat picioarele si am renuntat la ideea de a mai plati.
In urma cu cateva luni m-au sunat sa imi spuna sa platesc, le-am confirmat ca o sa o fac(lucru care nu l-am mai facut), apoi m-au sunat din nou sa imi comunice ca daca nu platesc voi fi actionat in judecata...etc le-am zis ca ok, si gata
Dupa 1-2 saptamani, mi-a venit acasa (unde stau in chirie si unde beneficiam de serviciile lor) ceva instiintare prin care daca nu platesc pana la data de xx xx xxxx facturile plus penalizarile, eu ma dau in judecata, si tot nu am platit.

Ideea e in felul urmator, daca ei o sa ma dea in judecata, daca nu au un contract semnat de mine, pot sa castige ?
Din cate stiu eu nu poti factura daca nu ai un contract, nu?
De platit nu am de gande sa le mai platesc, sunt prea nesimtit si neatenti, ce am de pierdut eu ?
Daca le platesc, o sa activeze serviciul, si o sa factureze din nou, pentru ca, contractul pe care eu nu l-am semnat era pe o perioada de 2 ani, parca...
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: overbog , utilizator 14:13, 10 Februarie 2012
Contractul este numai unul din probele ce pot fi aduse in instanta pentru a face dovada intelegerii intre cele doua parti, atat.
Firma care v-a furnizat serviciile, servicii de care dumneavoastra v-ati bucurat, insa nu le-ati platit, in fata instantei de judecata va putea aduce alte probe din cuprinsul carora sa reiasa ca dumneavoastra ati beneficiat de aceste servicii insa nu le-ati platit.
Cand spun asta am in vedere ca dumneavoastra ati semnat procesul verbal de instalare (iata o proba), deasemenea ati achitat o serie de facturi (alta proba)
Pai bine bine, dar ei pot dovedi doar ca am beneficiat de servicii, nu pot dovedi ca eu m-am angajat sa platesc facturi.
Pot invoca, ca acele servicii mi-au fost promise gratuit...nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema contract rds! foxy03 foxy03 Buna ziua tuturor. Va solicit ajutorul in urmatoarea problema: Acum un an de zile an incheiat cu firma RDS un contract de furnizare a internetului, ... (vezi toată discuția)
Renuntare la contract upc in 27 iunie, factura emisa si pentru luna urmatoare ContSters126200 ContSters126200 Buna ziua! In 27 iunie 2008 am reziliat contractul cu UPC si am achitat factura pentru luna in curs. Am facut cererea de reziliere in scris si am comunicat-o ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de receptie tamplarie pvc valentin_a valentin_a Buna ziua, Am si eu o nelamurire legata de un contract cu o firma de tamplarie PVC si procesul verbal de receptie. Am achitat integral un contract destul ... (vezi toată discuția)