avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urmarire in comunitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urmarire in comunitate

Ziua buna. Ajutati-ma va rog in privinta urmatoarei informatii: In cazul unei pedepse definitive de 18 luni cu executare din care 12 erau dintr-o alta pedeapsa dar cu suspendare, se dispune urmarirea penala si in afara granitelor, in comunitate pentru executarea pedepsei in Romania? Este vorba de o pedeapsa pentru infractiunea de distrugere de 6 luni adunata cu o pedeapsa pentru vatamare corporala de 1 an cu suspendare. Cu respect, Bogdan Mihai. Multumesc.

Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 14:56, 12 Februarie 2012
Da, este posibila emiterea unui mandat de arestare european, in vederea prinderii condamnatului si aducerii lui in vederea executarii pedepsei.
Da, dupe ce veti fi localizat statul roman va face demersurile necesare.
Ati fost prezent la judecata sau ati fost judecat in lipsa?
Nu este vorba despre mine (slava cerului), dar nu, nu s-a prezentat la nici un proces fiind plecat din tara de mai bine de 2 ani iar procesul a inceput dupa plecarea lui
In acest caz persoana va avea dreptul la o rejudecare dupa extradare in conditiile legii.
Daca a avut o pedeapsa cu suspendare nu va scapa de inchisoare dar poate ca va primi o pedeapsa mai mica dupa rejudecarea cazului sau.
Exista totusi posibilitatea, evident legal, sa evite expulzarea, si chiar sa execute pedeapsa in tar in care se afla? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Sustragere arestare, consecinte ContSters320313 ContSters320313 Ce pateste un infractor care sa sustras arestarii, fiind condamnat definitiv ? (vezi toată discuția)
Prescriptia executarii pedepsei - mandat de arestare european val123 val123 BUNA ZIUA. O CUNOSTINTA A FOST CONDAMNATA LA 7 ANI DE INCHISOARE ,HOTARARE CE A RAMAS DEFINITIVA IN AUGUST 2000.DE ATUNCI SI PANA IN PREZENT A PLECAT DIN TARA ... (vezi toată discuția)
Prescriere, sentinta judecatoreasca definitiva 1 an cu executare, consecintele neexecutarii pedepsei claudiaionete claudiaionete in ce conditii se prescrie o sentinta judecatoreasca definitiva,1 an de executare,pt conducere fara permis , fapta avand loc in perioada de incercare pt o ... (vezi toată discuția)