avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urmarire in comunitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urmarire in comunitate

Ziua buna. Ajutati-ma va rog in privinta urmatoarei informatii: In cazul unei pedepse definitive de 18 luni cu executare din care 12 erau dintr-o alta pedeapsa dar cu suspendare, se dispune urmarirea penala si in afara granitelor, in comunitate pentru executarea pedepsei in Romania? Este vorba de o pedeapsa pentru infractiunea de distrugere de 6 luni adunata cu o pedeapsa pentru vatamare corporala de 1 an cu suspendare. Cu respect, Bogdan Mihai. Multumesc.

Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 14:56, 12 Februarie 2012
Persoana urmarita poate sa nu consimta la axtradarea sa.Dar asta nu presupune ca nu va fi extradata, intrucat, apoi se vor face unele verificari, se vor administra probe, practic doar se va prelungi timpul, iar in final, daca nu se vor gasi motive intemeiate ale refuzului, se va proceda la extradare.
Executarea se va face in statul de condamnare...
In cat timp se prescrie pedeapsa daca nu il gasesc pe urmarit? Multumesc.
In 6 ani si jumatate s-ar prescrie executarea pedepsei.
Totul e sa nu intervina situatii de intrerupere a cursului prescriptiei sau de suspendare, in cazurile de intrerupere va incepe sa curga un nou termen...
daca deja a fost condamnat definitiv , o copie a mandatului de executare este trimis la politie pentru a fi pus in executare.
politia merge la domiciliul condamnatului si constata ca acesta este plecat din tara . se vor face cercetari in legatura cu adresa unde se afla condamnatul si trebuie sa se ascunda foarte bine insa 6 si 6 luni ceea ce in conditiile actuale e foarte greu mai ales ca cica "nu ne sunt ascultate telefoane"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sustragere arestare, consecinte ContSters320313 ContSters320313 Ce pateste un infractor care sa sustras arestarii, fiind condamnat definitiv ? (vezi toată discuția)
Prescriptia executarii pedepsei - mandat de arestare european val123 val123 BUNA ZIUA. O CUNOSTINTA A FOST CONDAMNATA LA 7 ANI DE INCHISOARE ,HOTARARE CE A RAMAS DEFINITIVA IN AUGUST 2000.DE ATUNCI SI PANA IN PREZENT A PLECAT DIN TARA ... (vezi toată discuția)
Prescriere, sentinta judecatoreasca definitiva 1 an cu executare, consecintele neexecutarii pedepsei claudiaionete claudiaionete in ce conditii se prescrie o sentinta judecatoreasca definitiva,1 an de executare,pt conducere fara permis , fapta avand loc in perioada de incercare pt o ... (vezi toată discuția)