avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal

Buna ziua
Am cateva intrebari noi legate de acordarea concediului prenatal. Sunt insarcinata in 23 saptamani, data nasterii copilului fiind 08.06.2012 (asa mi-a spus medicul de familie). Vreau sa beneficiez de 84 zile concediu prenatal si 42 zile postnatal, am inteles ca este posibil.
La servici am numai probleme si mi-am luat in ultima periaoda concedii medicale acordate de medicul ginecolog. Acesta mi-a spus ca nu imi poate acorda concediu de risc maternal deoarece meseria mea nu este expusa unui risc, in schimb mi-a dat concediu medical obisnuit.
Am fost cateva zile la servici in luna ianuarie, timp in care patroana m-a stresat si nu am mai putut face fata psihic; de aceea am apelat la doctorul ginecolog sa ma ajute cu medicale. Mai am dreptul si la 11 zile de concediu de odihna de anul trecut, dar cu toate acestea nu ma incadrez sa intru in concediu prenatal, mai raman descoperite cateva zile pana la prenatal. Menionez ca in anul 2011 am mai avut 10 zile de concediu fara plata in luna mai si inca 3 zile in luna ianuarie. Am inteles ca acestea nu afecteaza obtinerea concediului prenatal.
Intrebarea mea este daca diferenta de zile pana la concediu de maternitate ar fi concediu fara plata, afecteaza obtinerea concediului prenatal? La srvici mi s-a zis ca nu au nevoie de un om care nu este disponibil de dimineata pana seara, in schimb eu nu pot sa mai rezist fizic.
Poate ma puteti ajuta dvs cu o solutie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 15:39, 10 Februarie 2012
Pentru a va incadra,ar trebui sa beneficiati de concediu prenatal incepand cu jumatatea lunii martie,respectiv 16martie.La calculul indemnizatiei de cm se ia in calcul in acest caz o baza de calcul formata din salariile brute obtinute de dvs. in perioada septembrie 2011-februarie 2012,asadar,ar fi indicat ca pt.completarea lunii februarie sa va luati zilele de co aferente anului trecut, si nu c. f. plata,pt. a nu diminua baza de calcul.
Pentru perioada 1-15martie ar fi de dorit un concediu medical pt. boala obisnuita,dupa care sa intrati in concediul prenatal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical/concediu prenatal ?? ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU Buna ziua.As avea nevoie de niste lamuriri : sunt insarcinata in 17 saptamani, angajata la o firma care din 21 dec ne va lasa acasa, pentru ca iarna la noi nu ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului prenatal dupa concediu medical Ionnella Ionnella Buna ziua, In primul rand, Hristos a inviat! Paste fericit alaturi de cei dragi! As vrea sa va rog sa ma ajutati si pe mine in clarificarea unei ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la concediu medical daca nu am 12 luni lucrate? sirena1 sirena1 Sunt angajata din 01.09-2011,deci nu am un an vechime si cum am descris aici ... (vezi toată discuția)