avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pentru o datorie a sotului dinainte ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pentru o datorie a sotului dinainte de casatorie?

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema:
“Daca in timpul casatoriei sotia primeste niste bani de la unchiul sau si cumpara un imobil pe numele ei, poate fi executata silit pentru o datorie a sotului dinainte de casatorie? Mentionez ca sotii nu au alte bunuri mobile sau imobile nici in comun nici separat.”
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters21422 , utilizator 18:36, 11 Februarie 2012
Doamna, daca in contractul de vanzare-cumparare nu e mentionat unchiul ca procurator de fonduri sau nu se mentioneaza clar sursa banilor, afirmatia respectiva e doar apa de ploaie. Bunul e comun.
Vedeti ca noul cod civil prevede posibilitatea ca sotii sa isi faca conventie matrimoniala si sa stabileasca faptul ca bunurile sunt proprii ale unia dintre ei. Si asta poate fi desfiintata, daca e in frauda creditorilor, adica e facuta dupa declansarea executarii silite.
Multumesc mult pentru promptitudine si pentru raspuns. Este necesara prezenta unchiului la notar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj in timpul casniciei pintea_adela pintea_adela Buna ziua. Sotul meu doreste sa achizitioneze un imobil din bani obtinuti din dividende si dorim ca aceasta proprietate sa fie exclusiv a dansului. Exista ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament pe numele parintilor, bun comun la partaj in casatorie? georgesima georgesima Daca sunt casatorit si cumpar doar cu fondurile mele un apartament, pe numele parintilor, la un eventual partaj sotia are vreun drept la acest bun? Se ... (vezi toată discuția)
Regimul matrimonial al separatiei bunurilor blackjack87 blackjack87 Buna ziua, Am cateva intrebari despre regimul matrimonial al separatiei bunurilor: 1. Ce se intampla cu bunurile imobile achizitionate prin credit bancar ... (vezi toată discuția)