avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Act constitutiv sau Statut?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Act constitutiv sau Statut?

Imi puteti spune daca pentru infiintarea unui SRL cu asociat unic(administrator) este nevoie de act constitutiv sau statut? Care este diferenta?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 10 Februarie 2012
Potrivit art.5 Legea nr.31/1990.
(2) Societatea cu răspundere limitată se poate constitui şi prin actul de voinţă al unei singure persoane. În acest caz se întocmeşte numai statutul.
...........
(4) Când se încheie numai contract de societate sau numai statut, acestea pot fi denumite, de asemenea, act constitutiv. În cuprinsul prezentei legi, denumirea act constitutiv desemnează atât înscrisul unic, cât şi contractul de societate şi/sau statutul societăţii.
Pot intocmi Act constitutiv intrucat am deja un model?
Da, se poate intocmi act constitutiv ... un model de Act constitutiv pentru SRL asociat unic gasiti si aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act constitutiv sub semnatura privata_srl-d claudia_d claudia_d Buna ziua, Imi poate garanta cineva ca actul constitutiv pentru un SRL-D (sau SRL) poate fi si sub semnatura privata (fara a fi nevoie de vreun notar sau ... (vezi toată discuția)
Statut societate iulia13 iulia13 Va rog lamuriti-ma daca si care este diferenta intre statutul societatii si actul constitutiv al societatii. Ce inseamna act constitutiv actualizat? . Pentru ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma - declaratie la notar Cati L. Cati L. Buna ziua, Daca unul din asociati este din alt oras decat Bucuresti, unde se va infiinta firma, este obligat sa vina la Bucuresti sa dea declaratia la ... (vezi toată discuția)