avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PROBE FALSE -DECLARATII FALSE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PROBE FALSE -DECLARATII FALSE

Pot fi acestea motive pt acceptarea unei contestatii in anulare
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:22, 12 Mai 2009
daca se dovedeste ca sunt false, de ce nu?
Se poate invoca art318 c pr civ?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2008
hodan i, utilizator
Daca se dovedeste ca probele nu sunt autentice Instanta poate cere Inscrisul autentic?,pt rezolvarea cauzei.Se pot solicita daune pt aceste ,,vatamari,,?.
art.318 C.proc.civ. - contestatie in anulare speciala
Potrivit art.318 alin.1 C.proc.civ. , hotărârile instanţelor de recurs mai pot fi atacate cu contestaţie când dezlegarea dată este rezultatul unei greşeli materiale sau când instanţa, respingând recursul sau admiţându-l numai în parte, a omis din greşeală să cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare.
Asadar, legea prevede în art.318, două motive de contestaţie în anulare specifice deciziilor date de instanţa de recurs, şi anume :
a) primul motiv când dezlegarea dată este rezultatul unei greşeli materiale;
b) al doilea motiv când instanţa, respingând recursul sau admiţându-l numai în parte, a omis din greşeală să cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare.

Invocarea greşelilor de apreciere a probelor şi de stabilire a situaţiei de fapt nu se încadrează deci în categoria greşelilor materiale avute în vedere de art.318 alin.1 teza I C.proc.civ., ceea ce determină inadmisibilitatea contestaţiei în anulare.
Va salut noi am mai vorbit si ieri despre registrul de evidenta al salariatilor din care mi am dat seama ca nu era autentic si am mai vorbit despre concediera mea din luna martie cu art 65 cm cind au fost angajati in aceeasi luna 9 necalificati ... si instanta nu mi a dat cistig de cauza. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare?.

Alte discuții în legătură

Cai de atac leusan leusan Cate cai de atac se pot exercita int-un proces civil, (anulare pr verbal de contraventie).? (vezi toată discuția)
Care sunt conditiile pentru a putea exercita caile de atac extraordinare? ContSters88476 ContSters88476 In contencios, am pierdut la tribunal si la curtea de apel, dar am inteles ca as putea exercita ceva cai extraordinare de atac inainte de a apela la CEDO. ... (vezi toată discuția)
Contestatie ContSters30487 ContSters30487 nu prea am motive de contestatie in anulare, as zice ca mai multe motive am la revizuire. Ce spuneti as putea sa ma folosesc la contestatie , de aplicarea ... (vezi toată discuția)