Doresc sa stiu daca mama poate sa-si schimbe localitatea de domiciliu (de exemplu, la distanta de 200 sau 600 km, in cazul meu are ambele variante) daca se pronunta custodia comuna asupra unui copil minor. Cum pot sa-mi mai exercit custodia comuna daca fosta sotie se muta cu copilul meu in alta localitate?
Calitatea de părinte nu se poate evapora datorită distanţei. Există sf de săptămână, vacante, telefoane, internet, etc. ªi dacă ar locui vis.a.vis, şi s.ar recăsătorit, sunt convinsă că nu v.aţi permite să o vizitaţi de 3 ori pe zi, nici măcar de dragul copilului dv.stră. Dacă există dragoste şi vă menţineţi o relaţie bună cu copilul, distanţa nu ar trebui să fie o problema.
Daca prin hotararea de divort s-a stabilit ca exercitarea autoritatii parintesti sa apartina ambilor parinti , iar locuinta minorului este stabilita la mama, aceasta nu va putea schimba locuinta minorului decat cu acordul prealabil al tatalui in conditiile in care prin schimbarea locuintei este afectat exercitiul autoritatii celuilalt parinte.
In caz de neintelegere intre parinti, instanta de tutela va stabili potrivit interesului minorului.
Cedare custodie
dumbadaniel
Am o fetita de 7 ani care se afla de 2 ani in custodia mamei. Fosta sotie ma ameninta ca vrea sa renunte la custodia copilului, pe motiv ca nu se poate ocupa ... (vezi toată discuția)