avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... am un avocat care ma reprezinta si nu sunt multumit
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

am un avocat care ma reprezinta si nu sunt multumit

Am un avocat intr-un proces de partaj si nu face nimic pentru a inainta procesul. In plus de ceva timp nu-mi mai raspunde la telefon si nici la emailuri. Daca as schimba avocatul mai primesc ceva din onorariu inapoi, mai ales ca nu am primit nici o chitanta motivind ca o depune la dosar? Eu sunt plecat din tara si de jumatate de an se tot amina procesul. Daca as dori sa-l schimb cum ar trebui sa procedez?
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
nelunelu68, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionelushh , utilizator 15:19, 11 Februarie 2012
Relaţia avocat-client presupune o bună comunicare. De ce nu îi explicaţi avocatului nemulţumirile dv.stră şi poate vă explică şi el de ce procesul nu înaintează. Procesele de partaj durează in general destul de mult datorită expertizelor şi a probelor administrate, de obicei dacă sunt ocupaţi experţii întârzie cu efectuarea expertizelor, dacă sunt multe acte de depus procesul se amână până la depunerea tuturor actelor de către părţi sau instituţii, sunt multe motive ptr care un astfel de proces durează. Puteţi schimba avocatul dacă doriţi, dar potrivit legii avocatul reţine onorariu in raport de serviciile făcute, la fel trebuie discutat cu avocatul şi cu privire la acest aspect.
Multumesc pentru raspuns. De fapt aceasta comunicare s-a pierdut pe drum, eu reusind sa aflu tot ce se intimpla cu procesul de pe net. Stiu ca aceste procese dureaza dar totusi as fi dorit sa fiu informat. eu am fost de buna credinta si am pus la dispozitie toate documentele si onorariu si toate taxele
Daca procesul este pe rol inseamna ca avocatul incearca sa isi faca treaba.
Este foarte greu de controlat durata unui proces de partaj.
Aveti posibilitatea de a plati un nou avocat pentru a studia dosarul si sa va informeze desi in mod normal avocatul care se ocupa de proces ar trebui sa faca acest lucru.
Sa nu aveti surpriza neplacuta si sa nu va mai mearga la termene.

Chitanta se poate afla la avocat daca doriti sa solicitati si cheltuieli de judecata.
Daca chitanta ar ramane la dvs. nu ati mai putea obtine cheltuieli de judecata in conditiile in care nu veti fi prezent la judecata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
acelasi lucru am crezut si eu despre avocatul meu....
surpriza mare am avut-o la ultimul termen(au fost 3 )
a iesit exact cu mi-am dorit eu
a atacat ultimul toate problemele ,la ultimul termen inainte de pronuntare...adevarul ca trebuie sa mergi pe mina avocatului ,chear daca ti se pare ca nu-si face treaba
CUNOASTE LEGEA SI SE BAZEAZA PE LEGE,(NOI NU...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru si taxa judiciara TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.cat reprezinta taxa de timbru intr-un proces de succesiune si unde se plateste?pt ca eu i-am dat o suma avocatei ce ma reprezinta,nu mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Proces partaj dupa 8 ani de divort,costuri ContSters145300 ContSters145300 Buna seara, Stie cineva cat ar costa ,aproximativ un proces de partaj(la tribunal pt. ca partea adversa nu este de acord cu unul amiabil),pt. o locuinta de ... (vezi toată discuția)
Art.170 cod procedura civila irina ionescu irina ionescu Buna ziua. sunt reclamanta intr-un proces civil in care s-a dispus o expertiza tehnica judiciara la sfarsitul lui iunie.Avocatul meu a achitat aceasta taxa ... (vezi toată discuția)