avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chiriasul fara contract la zi ,poate sa devina ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chiriasul fara contract la zi ,poate sa devina proprietar???

buna
-Ma numesc Cristian , in anul 1986 am incheiat la notar un Contract de Intretinere cu mama mea, ea fiind proprietara de drept a unei case si terenul pe care este construita casa.
-in anu 2004, incheie un contract de inchiriere a unei suprafete de teren de 6mp,in curtea casei cu un privatizat ,acesta construind o baraca de lenm cu destinatie magazin alimentar.
Eu nu locuiesc cu mama, iar chiriasul nu stie de Contractul de Intretinere.
INTREBAREA MEA :
Inchirierea s-a facut pe 5 ani dar apoi nu au mai prelungit contractul, dar a ramas in continuare sa-si desfasoare activitatea bineinteles cu acordul mamei (verbal)
-Poate chiriasul sa devina PROPRIETAR dupa mai multi ani de folosinta?
-Cum pot sa il dau afara din curte? (daca va fi nevoie)
-Ii plateste in continuare mamei chirie cam cu intarziere dar ei ii prinde bine si asa.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 10:35, 11 Februarie 2012
Nu , chiriasul nu va putea sa devina proprietar in conditiile enuntate de dvs.Din mai multe considerente , printre care si faptul ca se poate face oricand dovada faptului ca a fost mereu si este un simplu detentor precar, adica el nu stapaneste acel spatiu ca un proprietar .
Evacuarea lui se poate face atat pe cale amiabila, iar daca este cu neputita, pe cale judiciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasul devine proprietar? Cati L. Cati L. Buna ziua, As dori sa stiu daca un chirias, care sta 10-12 ani in chirie, fara contract, poate sa poate sa devina proprietar sau sa aiba drept de cota parte ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters83715 ContSters83715 Cineva a primit un teren de la ICS Mogosoaia in FOLOSINTA, pe baza de adeverinta, care sa ii foloseasca si in caz de control. Acum dupa 30 de ani este ... (vezi toată discuția)
Nulitate nationalizare si uzucapiune nicolae_adi nicolae_adi buna.ma numesc adrian si am o problema mai complicata daca sunteti amabili sa ma ajutati: am descoperit de curand ca imobilul in care au locuit parintii mei ... (vezi toată discuția)