avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Directorul a uitat sa imi suspende cim pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Directorul a uitat sa imi suspende cim pe perioada determinata

Lucrand in invatamant ca suplinitoare, am avut cim pe perioada determinata( 1 sept -31 aug). Am ramas insarcinata si am nascut la sfarsit de septembrie 2010,beneficiind de concediu prenatal,de lauzie si intrand de drept in concediu de cresterea copilului pana la 2 ani, la o scoala din oras. Incepand cu 1 sept 2011,m-am angajat la o alta scoala din oras,pana in 31 august 2012,am dus copii dupa acte,am facut cerere de suspendare a contractului, cu data de 1 septembrie,directorul mi-a zis ca se rezolva tot.Decizia de numire in functie urma sa fie ridicata de director de la Isj,in baza ei intocmindu-mi-se decizia de suspendare a cim. Intre timp s-a schimbat directorul in scoala,eu sunandu-l si afland ca acest nou domn director nici nu a fost informat despre mine de la vechiul director,eu fiind in incadrarea lui,ca neprezentata la post . Asadar,in acest moment,eu ce statut am? Eu eram convinsa ca imi merge vechimea incepand cu 1 sept 2011,dar defapt,acest director a uitat sa ma treaca cu cim suspendat, eu neexistand defapt in actele lor? Daca se intampla sa am nevoie sa fiu internata la spital,eu eram convinsa ca sunt asigurata.Cine imi platea factura spitalului,acel fost director? Ce sa fac,sa il dau in judecata? Se mai poate face ceva pentru situatia mea? Daca nu,ce sa fac,pentru a fi asigurata ,sa ma duc sa imi platesc din mana asigurarile de sanatate si vechimea de acum incolo,chiar daca sunt in concediu de cresterea copilului? Sotul nu lucra,daca se intampla ceva,macar eu sa fiu asigurata,pentru amandoi. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 06:34, 11 Februarie 2012
Lucrand in invatamant ca suplinitoare, am avut cim pe perioada determinata( 1 sept -31 aug)

Contractul de munca a incetat de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat.
am nascut la sfarsit de septembrie 2010,beneficiind de concediu prenatal,de lauzie si intrand de drept in concediu de cresterea copilului pana la 2 ani, la o scoala din oras.

Dupa 31 august (banuiesc, anul 2010) pana la data cand ati nascut ati beneficiat de concediu de maternitate. Vreti sa spuneti ca in aceasta perioada v-ati angajat la "o scoala din oras?" Este exclus dv. fiind in concediu de maternitate urmat de concediu pentru cresterea copilului.
Incepand cu 1 sept 2011,m-am angajat la o alta scoala din oras,pana in 31 august 2012,

Din nou cred ca a nu fost posibila angajarea dv. deoarece va aflati in CCC.
Asadar,in acest moment,eu ce statut am?

Va aflati in concediu pentru cresterea copilului, vechimea "va merge" (pct.17 din OUG 124/2011) , sunteti asigurata cu plata contributiei din alte surse (art.213 Legea 95/2006).
Sotul va trebui sa incheie contract cu casa de sanatate.
Dupa incetarea concediului pentru cresterea copilului puteti incheia contract de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea indemnizatiei de crestere copil catalin818 catalin818 Concediul prenatal este stagiu de cotizare pentru crestere copil. Sotia mea a lucrat ca profesor pentru prima data in intervalul 1 septembrie 2010- 31 august ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa indemnizatie pentru cresterea copilului prbtk_84 prbtk_84 Buna ziua. Numele meu este Catalina Popa. In perioada 2008-2010 am fost profesor suplinitor, perioada 2010-2012 ( 20 sept) in concediu crestere copil. Daca la ... (vezi toată discuția)
Vechime in invatamant alina_34 alina_34 Buna ziua. Am si eu o nelamurire la care nu am gasit raspuns. Din 1 septembrie 2000 lucrez ca profesor in invatamant. Incepand cu data de 14 ianuarie 2013 am ... (vezi toată discuția)