avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua! am si eu o intrebare. unul dintre soti poate ceda partea lui de mostenire pentru celalalt?daca da,cum?daca exista si copii,au si ei parte?va multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 10:59, 11 Februarie 2012
inainte de decesul perosanei despre a carei mostenire este vorba nici un posibil viitor mostenitor nu poate ceda partea lui in favoarea altuia. Dupa deschiderea mostenirii de asemenea nu se poate ceda parta unuia in favoarea celuilalt se poate doar renunta pur si simplu, iar cota celui care renunta sa va imparti la restul mostneitorilor conform cotelor legale.
Daca defucntul are copii bineinteles ca acestia au drept de mostenire in concurs cu sotul supravietuitor astfel: sotul 1/4 iar restul se cuvine copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune baican constantin baican constantin In urma decesului unuia dintre soti, ramin mostenitori ,sotul supravietuitor, si doi copii. Nu se dezbate succesiunea. Dupa 22 de ani moare unul dintre copii. ... (vezi toată discuția)
Patru frați și un soț supraviețuitor: pot renunța doi dintre frați la cota lor în favoarea unui alt frate? cum afectează asta cota soțului supraviețuitor? Alexa2019Nick Alexa2019Nick Bună ziua, 4 frați și un soț supraviețuitor în cazul unei moșteniri. 2 dintre frați pot renunța în favoarea unui alt frate sau renunță pur și ... (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)