avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... aderare la asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

aderare la asociatia de proprietari

Buna ziua,
In complexul nostru a fost infiintata asociatia de proprietari pe 10 blocuri, intre timp au mai fost construite cateva blocuri.
Cum pot adera acestea legal la asociatia de proprietari deja existenta ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: irdi , utilizator 11:50, 3 Noiembrie 2014
la inceputul statutului si a acordului este trecuta intradevar adresa asociatiei
Lasati adresa sediului, ca doar o asociatie are o singura adresa chiar daca in aceasta asociatie sunt blocuri cu adrese diferite, pe aceeasi strada sau chiar pe strazi diferite.
Eu spuneam sa cititi primele articole din statut sa vedeti daca acolo scrie clar ca din asociatia "Crizantema" cu sediul stabilit la adresa XX, membrii asociatiei sunt din blocurile A, B, C, pan al al 10-lea bloc.
In statutul nostru la CAPITOLUL 2. "Sediul şi membrii asociaţiei de proprietari" se precizeaza foarte clar:
Art.2.1. Asociaţia de proprietari Scala are sediul în strada A. Panu, nr. 21, bloc 7 N, scara B, etaj 1, spaţiu amenajat (fost uscător), cod poştal 700022, localitatea ..., judeţul...., România.
Art.2.2. Membrii asociaţiei sunt proprietarii apartamentelor sau spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, aflate în proprietate exclusivă, persoane fizice sau juridice, din blocurile 7 N scara A, 7 M scara B din strada A. Panu nr. 21 şi blocul M scara A din strada A Panu nr.23

Acum vrea sa se alipeasca acestei asociatii si proprietarii din blocul K scara A de pe strada Sf. Lazar nr.1 (strada perpendiculara pe A. Panu), bloc vecin si care are chiar subsolul comun cu cele 3 din asociatie.
Pentru a include acel bloc in asociatia noastra trebuie hotararea AG, tabele nominale, datele proprietarilor...., dar si modificare statutului pentru includerea acelui bloc in articolul 2.2 prezentat mai sus sau macar un act aditional la statut. Si-aceste modificari se fac prin judecatorul delegat, dealtfel ca orice modificare adusa statutului asociatiei, prin act aditional sau refacerea statutului.
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
Adriantot, moderator
In statutul nostru nu sunt indicate blocurile sau nr. de apartamente, este specificat numai sediul asociatiei.
In acordul de asociere se gasesc nr. de blocuri si cel de apartamente.
La noi dezvoltatorul a terminat 2 scari si apoi a 3-a.Cand ne-am apucat de infiintarea asociatiei pe cele 2 scari locuiau putini iar pe scara a 3-a nimeni si mai erau de pus geamuri tocuri etc.
Am obtinut hotarare judecatoreasca pentru asociatie si intre timp trecuse o gramada vreme si erau si 2 locatari la noua scara.

A trebuit iar sa reluam si sa se schimbe denumirea din asoc sc 1 2 in asoc sc 1 2 3 si am asteptat iarasi hotararea judecatoriei dar intre timp am functionat ca un intreg.
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
unlocatar, utilizator
e

Alte discuții în legătură

Drept de vot in adunarea generala Monitulescu Monitulescu Buna ziua, Imi poate spune cineva in ce masura pot conta voturile in cadrul Adunarii Generale si daca proprietarii pot fi alesi in structurile de conducere ... (vezi toată discuția)
Extindere asociatie de proprietari nicusofia nicusofia Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema: asociatia mea este formata din 4 blocuri si acum am primit o adresa de la un alt bloc care ar vrea sa faca parte din ... (vezi toată discuția)
Contributie la plata cheltuielilor quiras quiras Avem situatia urmatoare: -locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje ,am contract individual la apa ,electricitate,gunoi,gaze etc.cat despre incalzire....centrala ... (vezi toată discuția)