avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am primit o amenda pe nedrept
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am primit o amenda pe nedrept

uitati am si eu o problema cu o amenda primita pe nedrept . ma numesc bogdan si am 17 ani . am fost in data de 11 vineri la restaurant si am stat peacolo ... si asa ... in drum pe casa am fost cu alti 3 prieteni .. 2 dintre ei ai inceput sa smulga cosuri de gunoi . eu impreuna cu un prieten dintre acestia ne-am dus in fata ca sa nu avem deaface cu ei. noi 2 cei din fata nu am facut nimic . a venit politia si nea luat pe toti 4 si am primit o amenda de 500 ron din cauza celor care au smuls cosurile de gunoi ... mie numi convine ca sa platesc amenda asta pt ca ei au facut aceasta ... ce trebuie sa fac ? imi da-ti un sfat va rog frumos

Cel mai recent răspuns: ContSters233678 , utilizator 16:48, 12 Februarie 2012
Contestatie la procesul verbal de constatare a contraventiei. Atentie ! Amenda trebuie platita in termen chiar daca se contesta procesul-verbal de constatare
Art.32 (3) teza I din Og nr.2/2001 prevede ca, plângerea suspendă executarea.
Art.32 (3) din OG nr.2/2001 nu a avut niciun efect in cazul meu. Am primit o amenda, in termenul legal am formulat plangere contraventionala, si pana la primul termen de judecata am primit somatie de plata de la Serviciul urmarire incasare impozite si taxe locale din cadrul Primariei. Asa ca am platit amenda.
Cauza s-a judecat si solutia a fost ,, Admite plangerea. Anuleaza in intregime PV contestat. Cu recurs in 15 zile de la comunicare".
Acum ma intreb cat de greu va fi sa recuperez banii. Bineinteles, daca voi primi o hotarare favorabila irevocabila.
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
ContSters233678, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necomunicarea procesului verbal de contravenþie, plângere contravenþionalã AlexDobre AlexDobre Buna ziua, In primul rand, trebuie sa mentionez faptul ca nu am nici un fel de experienta in domeniul juridic, deci am nevoie de cat mai multe ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare ragaliemariana ragaliemariana Desi am dat actele, am refuzat sa semnez procesul verbal de amenda pentru parcare, ca nu-l consideram just. Apoi peste 3 luni m-am trezit cu amenda la ... (vezi toată discuția)
Contestarea procesului-verbal Emil P Emil P Buna seara! Va rog sa-mi comunicati daca o persoana juridica ce a primit o amenda consemnata intr-un proces-verbal, prin care se stipuleaza ca in 48 ... (vezi toată discuția)