avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general materii prime ramase dupa inchiderea restaurantului- ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

materii prime ramase dupa inchiderea restaurantului- lichidare stoc

salut, am inchis un restaurant si am ramas cu materii prime in valoare de 600 de ron cum ma pot scadea cu ele, societatea nu mai are niciun angajat acum. punctul de lucru este inchis. multumesc.
Cel mai recent răspuns: jade_0923 , utilizator 15:43, 11 Februarie 2012
faceti inventar si stabiliti exact ce produse sunt si ce valoare au. ce doriti sa faceti cu produsele?

presupun ca sunt produse alimentare, care le puteti scadea ca si produse alterate, sau puteti face retur la furnizor sau pot exista diferente la inventar (scriptic cu faptic). depinde ce aveti exact si ce faceti cu produsele
Daca sunt materii prime, atunci puteti sa le scoateti din gestiune printr-o cheltuiala nedeductibila Clar, in cazul acesta, si tva-ul dedus la achizionare devine nedeductibil. Asta in cazul in care nu puteti face retur la furnizor.
Daca sunt deja expirate, alterate puteti folosi coeficientul de deductibilitate (dar la 600 lei va rezulta o suma mica, asa ca bagati pe nedeductibil tot).
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
jade_0923, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa pe stoc adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spune-ti daca e corect in 2010 s-a inchis un punct de lucru -magazin vanzare materiale constructii si a ramas marfa pe stoc in valoare de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de scoaterea marfurilor din gestiune mihai_diana mihai_diana Buna ziua. As vrea sa scot marfa din gerstiune pe un proces verbal fara a fi vanduta vrunui client si nu gasesc nicio reglementaare pentru aceasta in afara de ... (vezi toată discuția)
Scadere perisabilitati prod.alimentare gina.x gina.x Buna seara, Am si eu o nelamurire in legatura cu scaderea din stoc a marfurilor (produse alimentare expirate).Stiu ca exista un tabel cu limite de ... (vezi toată discuția)