avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum imi recuperez actele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum imi recuperez actele

Acum aproape 1 an de zile, a avut loc succesiunea dupa tatal meu decedat, mama mea a renuntat la drepturi si am fost numita unic mostenitor. Problema e urmatoarea : toate actele mostenirii sunt in posesia mamei mele, cu care am avut recent o disputa si m-a gonit din casa. Conform mostenirii, sunt proprietar pe jum de casa , de unde am fost data afara si pe o alta casa in care as dori sa ma mut, numai ca mama refuza sa-mi dea actele si cheia de la casa respectiva. Cum pot rezolva situatia fara sa apelez la politie, deoarece nu vreau scandal si nici sa-i fac rau. Cheia se poate rezolva prin spargerea usii....dar cum dovedesc ca sunt proprietar legal in lipsa actelor?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 01:11, 12 Februarie 2012
mergeti si va mai scoateti un duplicat dupa acele acte (la notariatul unde au fost incheiate sau la primarie...)
Si au am auzit un astfel de caz.La notar se pot elibera duplicate dupa acte.Declarati ca nu le mai gasiti sau orice doriti.Dupa puteti sparge usa si schimba incuietoarea.
Da, de la noriat puteti scoate dovada proprietatii.
Din moment ce va aflati in coproprietate cu ea aveti drepturi conferite de acte in cotele mentionate.
Aveti dreptul de a deschide un proces civil pentru a se iesi din indiviziune.

Daca aveti domiciliul acolo si mama dvs. la fel pentru a intra in casa ar trebui sa apelati la politie.
Strict legal ar trebui un proces civil...insa probabil ca nu o sa dormiti pe strada si va trebui sa spargeti usa.In acest caz este posibil sa cheme ea politia...
Solicitati eliberarea unui duplicat dupa certificatul de mostenitor sau a unor copii legalizate dinnarhiva notarului dupa certificat de mostenitor. Puteti solicita de Altfel
copii xerox dupa tot dosarul succesoral, acte de proprietate acte de stare civila ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociație de proprietari - probleme acces in imobil mostenit AnaGratiela AnaGratiela Tatăl meu are certificat de moștenitor pentru apartamentul unei nepoate de sora dar nu poate avea cheia de la apartament, această fiind la președinta ... (vezi toată discuția)
Contract v-c cu uzufruct; uzufructuarul a murit, a fost îngropat de altcineva fără să fiu anunțat Mihaimisha1981 Mihaimisha1981 Acum câțiva ani am cumpărat un apartament de la nașa de botez cu contract v-c cu uzufruct. Pe data de 12 feb ac, nașa a murit, pe data de 14 feb a fost ... (vezi toată discuția)
Mostenire elybuga elybuga Sotul meu avea un apartament impreuna cu fratele lui! Din cate stiu sotul meu a semnat o hartie la notar pri care ii da dreptul fratelui lui de a vinde ... (vezi toată discuția)