avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am dat autoturismul unui prieten, care circula fara ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am dat autoturismul unui prieten, care circula fara asigurare si ITP. In cazul unui accident cine raspunde?

buna
am un autoturism pe care l-am dat la un prieten ,el circula cu masina fara asigurare si itp desi i-am spus ca sunt expirate.in caz de accident cine se face vinovat masina e pe numele meu
Cel mai recent răspuns: amelin , utilizator 14:56, 12 Februarie 2012
In situatia mentionata sanctiunea va fi distincta si va fi aplicata atat soferului depistat in trafic conducand vehicul cu numare expirate si fara a detine RCA,cat si proprietarului ,
pentru ca a pus la dispozitie vehiculul
conducatorul auto ! este cel care utilizeaza auto ! dvs in situatia in care conduceti masina unui prieten cine raspunde de orice eveniment ? sau daca are documentele ok ?
mai exista situatia in care veti fi solicitat sa declarati cui ati incredintat auto ;in ce imprejurari.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prejudiciatul are itp expirat, poate sa faca reparatiile pe rca vinovatului herion herion Buna ziua, Acu cateva zile am fost lovit destul de rau. Domnisoara vinovata are RCA. Din pacate am descoperit ca am uitat sa-mi fac ITP-ul. Firma de ... (vezi toată discuția)
Itp expirat sif74 sif74 Bina ziua,exista vreo problema daca itp-ul este expirat si duc masina pe platforma sa fac verificarea itp? Masina nu a circulat fara itp,pentru ca am fost ... (vezi toată discuția)
Accident iliescuelena iliescuelena sambata , copilul meu a fost acrosat intr-o curba pe langa Fetesti de un autoturism ce circula din sens opus , carosabil ud.; culmea ca in spatele masinii ... (vezi toată discuția)