avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj

buna o intrebare as avea daca se poate intra in somaj daca contractul individual de munca a fost facut pe o periada determinata de 6 luni , dar in total sunt 19 luni lucrate tot cu intrerupere de contract ( perioada verii ). va multumesc
Cel mai recent răspuns: asasas , utilizator 14:33, 19 Octombrie 2010
Beneficiati de somaj numai daca aveti un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, iar incetarea raportului de munca sa se fi facut in temeiul art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile ulterioare.
Va multumesc mult o sa verific in codul muncii
caly a scris:

buna o intrebare as avea daca se poate intra in somaj daca contractul individual de munca a fost facut pe o periada determinata de 6 luni , dar in total sunt 19 luni lucrate tot cu intrerupere de contract ( perioada verii ). va multumesc

Incetarea de drept a CIM pe durata determinata deschide dreptul la somaj daca aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 anterioare date la care se solicita somajul.
caly a scris:

Va multumesc mult o sa verific in codul muncii

In Codul muncii va puteti uita dupa temeiurile in baza carora se poate inceta c.i.m. ca sa puteti beneficia de somaj.
In Legea nr.76/2002 si in normele de aplicare a legii veti gasi conditiile care trebuie sa fie indeplinite pentru a beneficia de somaj.
buna ziua ,
am si eu o intrebare firma unde am lucrat a dat faliment ce trebuie sa fac eu pentru a beneficia de somaj ??(mentionez ca am lucrat 24 luni in ultimele 24de luni).trebuie sa fac vreun dosar si sa il duc la itm??sau asta trebuie sa faca patronul??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire C.Geta C.Geta asadar,in ambele situatii eu trebuie sa am cotizatie minim un an in ultimele 12 luni si,el este obligat sa imi incheie contractul de munca cu articolul 65.1-cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj Semerean  Violeta Semerean Violeta in ultimul an ( 12 ) am lucrat doar 9 luni cu contract individual de munca , mai pot beneficia de indemnizatia de somaj.B-) (vezi toată discuția)
Acordare ajutor somaj - caz particular cstmihai cstmihai Buna ziua, Am si eu o intrebare referitoare la dreptul de a primi ajutor de somaj intr-un caz particular si anume. Am lucrat timp de 3 ani intr-o companie A ... (vezi toată discuția)