avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O problema cu un contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O problema cu un contract de vanzare-cumparare

Buna dimineata,
Tata a avut o casa in care de altfel a copilarit intr-o comuna, pe care acum 20 de ani a vandut-o la altcineva. Atat vanzatorul cat si cumparatorul au murit intre timp. Exista un act de vanzare cumparare, insa legalizarea nu a mai avut loc deoarece noul proprietar nu s-a mai prezentat. Acum am inteles de la primaria comunei respective ca imobilul acela nu este trecut pe numele lui tatalui meu dar nici pe numele celui care i-a vandut casa. Problema este in felul urmator : In urma cu cateva zile la domiciliul meu s-a prezentat un tigan(nu pot sa-i zic altcumva) care sustine ca este un nepot de-al propietarului decedat si ca vrea sa discute cu mama mea, pentru ca sa mearga la notar sa declare ca nu are nicio pretentie asupra casei(ulterior ceruse decat copie dupa certificatul de deces si certificatul de casatorie). Nu inteleg de ce timp de 20 de ani nu a venit decat acum. Precizez ca nici eu, nici mama mea nu am locuit in acea casa, si nu am avut o cota parte. Intradevar, nu avem nicio pretentie asupra casei, insa ne e teama ca nu cumva individul asta sa faca ce va magarii, care sa ne cauze pagube materiale. Cineva mi-a zis ca se poata sa faca in asa fel incat sa faca platim noi impozitul pe casa aia, care n-a fost platit de 20 de ani, sau sa schimbe pur si simplu adresa imobilului si sa treaca alta, adica imobilul nostru. Stiu ca suna paranoic, dar avand in vedere ca indiviul i-a mituit atat pe funcitionarii primariei acelei comune cat si pe politisti, ma pot astepta la orice din partea lui.De altflel el voia sa mergem la un notar in Cluj pe care il stie el, iar noi am refuzat, amenintandu-ne apoi cu Tribunalul Gherla. Si de atunci ne bombardeaza cu telefoane. Mai mult, am inteles de la cunostiinte ca individul respectiv a cumparat si a vandut ulterior mai multe case din comuna, fara sa se stie daca a fost sau nu legal.Intrebare este ce "magarii" poate face individul cu actele care exista si care se vor face . Apoi daca mergem la un notar corect, acesta mai verifica actele prezentate, nu ? Sau doar semneaza si inregistreaza declaratia ? Daca am scapat unle detalii va rog semnalati-le, si astept un raspuns. Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
tdr90, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters230219 , utilizator 14:27, 12 Februarie 2012
tatal dvs cat timp a avut posesia supra casei? dar cel de la care a cump tatal dvs?
cel caruia tatal dvs i-a vandut ce zice? de cand are posesia?
care-i situatia juridica actuala a imobilului sau care-i situatia juridica " veche"?
Tata a fost in posesia casei pt cateva luni, dupa ce a murit mama lui, a mai avut un frate, da a murit si el. Cel care a cumparat casa am spus ca a decedat si el, nu stiu cat timp a fost in posesia casei, nu l-am intrebat pe nepotul lui de cand are casa, dar zice ca ii trecuta pe bunica care a decedat in februarie 1992, si casa s-a vandut in 23.10 acelasi an. Contractul de vanzare cumparare nu este incheiat in fata unui notar, decat intre cumparator si vanzator.
Cel care sustine ca locuieste in casa ne-a zis sa mergem in fata la un avocat particular cu actul de deces al tatalui meu, cu buletinul meu si al mamei mele si sa declaram ca nu avem nicio pretentie asupra casei, pentru ca el sa o poata intabula. Pe langa martori, trebuie sa ne prezentam si cu un jurist ?
consultati un avocat in functie de interesele dvs..
e o spetza complicata ...iar eventuala dvs declaratie e de natura sa confirme ca aveti calitate intr-un proces..

altfel se pot invoca mai multe ...

Adica ? Imi puteti detalia putin va rog ?
nu, nu pot...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune partiala favex favex Parintii mei au cumparat un teren cu chitanta de mana in 1956 iar in 1957 au construit o casa fara autorizatie de construire. Au inscris terenul si casa in ... (vezi toată discuția)
Salutare, locuiesc in apropriere de bucuresti intr-un cartier ... Davidel1 Davidel1 Salutare, locuiesc in apropriere de bucuresti intr-un cartier de case, un vecin a decedat acum aproximativ 2 ani, de aproape un an s-a mutat in casa lui un ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare lavmihai lavmihai Buna ziua! Am si eu o curiozitate cu privire la o situatie. O sa incerc sa enunt “problema” dupa cum urmeaza. Cu cativa ani in urma, Ioan a fost ... (vezi toată discuția)