avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitul pe cladiri persoane fizice
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitul pe cladiri persoane fizice

Buna ziua,
Am un apartament (56 m²) pentru care am platit in fiecare an pana in 2011 inclusiv impozitul pe locuinta ( ~90 RON). In 2011 am avut nevoie de un act de neurmarire fiscala moment in care am fost instiintat ca am o restanta de plata (~100 RON) la impozitul local ce reprezinta valoarea impozabila a suprafetei balconului (10 m²) aferent apartamentului, pentru care se plateste retroactiv impozit conform Legii 571/2003. Va rog sa-mi spuneti daca e corecta impozarea suprafetei balconului cat si daca se poate aplica retroactiv plata acestui impozit (unde probabil intra si penalitati), atat timp cat am fost un bun platnic si nu aveam restante in momentul in care am achitat impozitul pe 2011 si cum trebuie sa procedez pentru a rezolva aceasta situatie? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: olimiha , utilizator 22:13, 13 Februarie 2012
Degeaba reclami tot la ei. Eu am platit integral impozitul pe un teren pentru ca aveam nevoie la succesiune. Peste un an m-am trezit cu hartie de executare silita, aveam restante din acel an si nu intelegeam. M-au luat ca poate nu am avut toti banii, ca poate nu am platit decat pe jumatate de an. Asta nu era posibil, pentru succesiune mi s-a cerut plata integrala. Am aflat dupa inca un an ca au schimbat categoria de impozitare la teren. Cand i-am intrebat de ce nu au anuntat raspunsul a fost ca ei nu anunta. Deci cine plateste la inceputul anului sa mai dea un telefon pe la sfarsit daca nu vrea surprize...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E normal să ne trezim cu restanțe la impozite chiar dacă am achitat integral la începutul anului anterior? acest lucru se datorează unei majorări decise de consiliul local în martie 2017 mariush80 mariush80 Buna ziua, Astazi am fost la primarie sa platesc impozitulpe anul 2018 iar surpriza mi-a fost mare cand am aflat ca am restanta plus penalizari pentru anul ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren Rusen 57 Rusen 57 Sunt nascut in comuna Bozioru, am mostenit cu titlu de proprietate, teren intravilan si extravilan in comuna natala si un teren agricol in comuna Padina jud. ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren retroactiv abserban abserban Buna ziua, Primaria sectorului 3 a uitat sa ma impoziteze pe un teren ce il am in folosinta. Am primit o hirtie acasa cu impozitul datorat pe ultimii 5 ani ... (vezi toată discuția)