Ma confrunt cu urmatoarea problema: toate terenurile bunicii mele sunt trecute pe numele unchiului meu. Ambii sunt decedati. Pe unul dintre terenuri statul a construit un canal, vecinii terenului au fost despagubiti, dar pentru terenul meu nu mi s-a comunicat absolut nimic, nu am fost despagubita. Am citit L33 dar nu face referire la situatia persoanelor care nu sunt titulare de drepturi.
Intrebarea mea este: cum pot solicita despagubiri, in ce baza, intrucat, repet nu sunt titulara de drept asupra terenului in cauza, nu s-a efectuat succesiunea, nu stiu cum as putea sa solutionez aceasta problema. Precizez ca unchiul meu are o sora care traieste dar care nu doreste nicio parte de mostenire. As mai putea deschide succesiunea desi terenul a trecut in proprietatea statului? care este procdura pe care trebuie sa o urmez?
Daca nu sunteti proprietarul acelor terenuri cu acte in regula, nu aveti niciun drept sa revendicati despagubiri! Textul de lege invocat este foarte clar in acest sens!
corect, nu sunt intabulata pe terenul respectiv, dar acest lucru nu inseamna ca este terenul nimanui, sunt mostenitoare de drept in acest caz, nu mi se pare corect sa nu fi fost macar notificata cu privire la inceperea procedurii de expropriere, mai ales ca atatprimarul cat si vecinii aveau cunostinta despre situatia in care ma aflu. Sunt de acord cu dvs ca in prezent nu am niciun drept, intrebarea era: ce pot face pentru a avea un drept, iar colegul dvs m-a sfatuit sa merg la un notar sa fac succesiunea. E o idee buna, am facut pasul acesta DAR am 11 terenuri pentru care trebuie sa fac succesiunea, pentru fiecare teren imi trebuie o masuratoare topografica, fiecare masuratoare inseamna 1000 lei, totalizand astfel 11000 lei, bani pe care nu-i detin...
Atata vreme cat nu a-ti fost considerata proprietara acelor terenuri la care faceti referire, autoritatile locale nu erau obligate sa va notifice. In rest, urmati sfatul av. vladfesan si dupa aceea mai vedeti ce aveti de facut!
Caz de expropriere!
goldfish
unchiul meu, detine niste terenuri in apropiere de Cluj unde se va face o autostrada.
din 2006, unchiul cand a vrut sa instraineze o parte din terenuri, i s-a ... (vezi toată discuția)