avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua!o speta simpla,sper.parintii au cumparat o casa in 1965 fiind casatoriti.au act de proprietate.tata a murit in 1989,mama traieste.eu,fiul sunt unicul mostenitor neavand fratii.problema e ca nu am facut succesiune in 1989 dupa decesul tatalui.dupa legislatia actuala,este ok sa fac succesiune doar dupa ce va deceda mama?nu as vrea sa o duc pe la notar la 80 de ani.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 15:19, 12 Februarie 2012
Puteti face succesiunea tatalui dupa decesul mamei, astfel veti dezbate succesv mostenirile.
Insa veti plati impozit pentru succesiunea 1 adica dupa tatal dvs 1% din valoarea masei succesorale, pentru ca a decedat de mai Bine de doi ani!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul ... Bianca_Livia Bianca_Livia Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul fiului, decesul mamei, fiul necasatorit si fara copii, mama divortata de tatal fiului de multi ... (vezi toată discuția)
Mostenire rambonel rambonel BUNA SEARA tatal meu a decedat in urma cu un an de zile.nu s-a facut sucesiunea datorita faptului ca eu sunt singurul fiu si nu am dorit sa o \"intristez:'' ... (vezi toată discuția)
Plata impozit in cazul partajului succesoral oana ristea oana ristea Daca se dezbate succesiunea dupa 2 ani de la decesul unei persoane, dar se face prin Partaj succesoral, se mai percepe impozitul de 1 % din valoarea masei ... (vezi toată discuția)