In mod normal va trebuie si copia de pe polita de asigurare insotita de o copie de pe talon, buletin si permis.
Am reusit intr-un final sa rezolv situatia si sa fac constatarea. Inspectorul a notat toate pagubele mele.
Singurul lucru care m-ar nelinisti acum ar fi daca imi vor putea imputa din suma anumite piese. Adica sa imi faca decontarea doar partial. Pagubele mele sunt vro 8 piese la numar in valoare de aprox 6000 ron cu tot cu manopera. Ale vinovatului sunt doar bara spate si spoilerul, masina lui fiind SUV. As vrea sa stiu daca s-a confruntat cineva pana acum cu decontare partiala, adica la predarea facturilor de catre service asiguratorul sa strambe din nas, acesta din urma si sa puna pagubitul sa plateasca o parte. La piesele pe care inspectorul de dauna al asiguratorului le-a trecut ca si piese de inlocuit.
Tin sa precizez ca decontarea se face direct cu accept de plata.
[editat] catre [editat]
Astept raspunsul vostru!
Multumesc
[Interventie moderator: editat numele societatilor de asigurare, interzisa postarea denumirilor]
Nu cred ca ar trebui sa va faceti griji in acest sens.... asiguratorul mentionat de dumneavoastra ... dupa parerea mea ... a ramas printre putinii care mai dau dovada de seriozitate. Nu se preteaza la astfel de tertipuri si accepta de obicei si reparatia in unitate de reprezentanta. Dupa finalizarea reparatiilor acestia elibereaza accept de plata direct unitatii service iar dumneavoastra va ridicati masina fara a mai avea vre-o obligatie fata de ei.
nu e rau ca incercati sa va informati pas cu pas, de la data producerii accidentului si, probabil, pana la finalizarea cazului, insa e bine sa aveti rabdare sa se deruleze fiecare etapa si, numai in cazul in care intr-adevar, veti fi prejudiciat, sa intrati in panica.
In rest, ca nu e bine sa fie mentionate persoanele care erau in masina dvs. sau a celui vinovat, intrucat cel vinovat nu va mai da asigurarea, atentie! acesta poate fi motiv serios al asiguratorului RCA sa va trimita la plimbare pe amindoi si sa decida instanta cum s-au petrecut lucrurile, adica sa va judecati vreo doi ani si, daca aveti noroc, doar dupa trecerea acestui termen sa vedeti vreun ban de la asigurator. Asta in cazul in care va permiteti un proces de acest gen.
Multumesc foarte mult pentru raspunsul dvs.
Acum am problema cea mai serioasa.
Am urmarit pas cu pas si m-am informat legat de acest caz pana la ultimul amanunt. Masina este reparata, este in parcarea serviceului si asteapta acceptul de plata pentru a-mi fi inmanata. Am fost contactat de catre inspectorul de daune al firmei de asigurari, si acesta m-a intampinat cu un mesaj foarte scurt si parca pregatit: "Da, se pare ca avem de aface cu un caz tipic de inversare a vinovatilor". "Avem nevoie de poze de la locul accidentului". Eu am ramas blocat. Practic ce imi spunea acel domn, nu cred ca mi se va perimte sa dau nume, este ca eu impreuna cu vinovatul accidentului am pus la cale totul. In momentul acesta sunt complet debusolat si nu stiu de unde sa incep. Ideea este ca eu imediat dupa accindent am avut spiritul de moment sa fac poze masinilor. Si am facut si le-am trimis pozele pe mail. Iar la cateva ore l-am contactat pe acel domn si mi-a raspuns politicos ca a primit pozele si ca le-a trimis mai departe, sefilor sai. (de precizat ca domnul ocupa post de sef in departament)
Legat de compania de asigurari, m-am interesat in stanga si in dreapta si am aflat de o filiera in cadrul acestei companii, 3 oameni la numar, sefi, printre care si domnul amintit mai sus, care cer efectiv spaga pentru a-ti da acceptul de plata. Spaga fiind impartita intre ei, fireste... Am citit cazuri, si am si primit raspunsuri de la cunostinte care au platit 10-20% din valoarea pagubei, acestor indivizi, pentru a primi acceptul. Nu stiu daca este cel mai potrivit cuvantul serios, atribuit acestei companii de asigurari.
Ei acum urmaresc musamalizarea cazului. E lesne de inteles.
Ce ma sfatuiti sa fac?