avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident in parcare centru comercial. RCA raspunde?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident in parcare centru comercial. RCA raspunde?

Buna ziua.

Am luat parte la un mic accident seara trecuta, mai precis cautam un loc de parcare in zona subterana a unui centru comercial de pe vasile milea. In fata mea un gigant bolid bavarez, model X5. Ma plimb in spatele lui in ideea de a cauta un loc de parcare, la fel si el, cu aceeasi idee. La o intersectie din parcare, opreste brusc. Opresc in spatele lui la vro 80 - 100 cm, foarte calm. Cu piciorul pe frana eu. Ma uitam si eu dupa un loc. Semnalizatoarele mansarier ale lui se aprind spontan si vad venind spre mine 2,5 tone de metal si angrenaje. Probabil nu a remarcat ca sunt in spatele lui (desi masina lui era full options, camera mansarier, senzori parcare, cutie automata, etc - nu prea ai cum sa nu fii atentionat ca dai in cineva cu masina aceea, in fine). Nu m-am speriat insa masina mea a suferit daune calculate conform siteului producatorului, de peste 5000 lei piese. Vina este integrala a lui. Sper ca aici nu ar fi probleme. Eu aveam si un martor in masina.

Intrebarile sunt:
1. Asiguratorul lui, UNIQA, acorda asigurarea si in parcarea centrelor comerciale?
2. El are casco, si rca. Eu pe care o voi solicita?
3. Trebuie sa ne prezentam amndoi la constatator dupa completarea formularului?
4. As vrea si nu numai ca as vrea, dar solicit ca piesele schimbate sa fie de origine, si la reprezentanta la care masina mea este inregistrata. Am acest drept?

Astept raspunsurile voastre.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Daniel1990 , utilizator 15:32, 8 Martie 2012
Si ar mai fi de precizat inca un lucru. Eu am declarat accidentul pe data de 14.02.2012 iar astazi este 07.03.2012. Ei daca vroiau sa deschida un dosar de investigatii pentru frauda, nu trebuiau sa ma anunte in scris in termen de maxim 10 zile? Au trecut 21 de zile de atunci, timp in care am reparat si masina, iar eu in primele 10 zile de la avizarea daunei nu am adus niciun fel de reparatie masinii. Daca ma anuntau in termen de 10 zile, probabil nu duceam masina in service pana nu primeam raspuns. Ei acum practic ma au la mana si nu stiu de ce imi miroase a "plic netimbrat".

Ei mai pot deschide dosarul de investigatii? Eu ar trebui sa am castig de cauza in situatia aceasta?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
Daniel1990, utilizator
Caz inchis. Acceptul de plata a fost trimis la service dupa o discutie aprinsa cu inspectorul si astazi am luat masina. Reparatia a iesit impecabil.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar daune constatare amiabila tiby83 tiby83 Salut, Am cateva nelamuriri in legatura cu dosarul de daune deschis in urma constatului amiabil. Am fost implicat intr-un accident usor soldat doar cu ... (vezi toată discuția)
Am suferit un accident autox-( alek_s alek_s nu stiu pasii ce trebuie urmati in calitate de pagubit am incercat sa citesc ordin csa20 din 2008 dar nu inteleg bine fiecare act cand trebe facut si nu as ... (vezi toată discuția)
Accident rutier laurentiu123 laurentiu123 Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)