avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... scutire taxa de timbru?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

scutire taxa de timbru?

Am o intrebare simpla: actiunile de stare civila sunt scutite de taxe de timbru?
Eu asa stiam, dar nu am gasit in lege scris concret.
Daca imi si ziceti ce articol zice lucru asta, ar fi minunat ca eu m-am tot uitat in legea taxelor si n-am gasit nimic.
merci anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:06, 10 Noiembrie 2008
Despre ce actiune este vorba, in concret?
Despre actiuni pe care le promoveaza din oficiu Serviciul de Stare Civila atunci cind se sesizeaza ca exista anumite nereguli in actele pe care le are in pastrare. De exemplu mentiunea de casatorie, de deces este aplicata in mod gresit pe un alt act decit pe cel care trebuia, acte intocmite de doua ori cu privire la aceeasi persoana, etc.....
Nu sunt scutite de taxe judiciare de timbru, asemenea actiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stare civila maria pop1980 maria pop1980 buna ziua! Lucrez la un serviciu de stare civila iar printre atributiile de serviciu aplic mentiuni pe actele de stare civila. Din greseala, in loc sa aplic ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat naºtere ºi cnp roxcostea roxcostea Bună ziua, am şi eu o problemă. Fiul meu s-a născut în urmă cu aproximativ 8 luni. La naştere, doctorul l-a declarat fată din cauza unei malformaţii ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere cu data gresita Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Unei persoane i s-a eliberat un cerificat de naştere (dublicat pentru că în pierduse) de la o comună cu o dată greşită în anul 1985.Acum când a vrut ... (vezi toată discuția)