avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinerea cartii de identitate in lipsa proprietarului
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinerea cartii de identitate in lipsa proprietarului

Buna ziua! As vrea sa stiu daca exista vreo posibilitatea sa-mi fac cartea de identitate pe locuinta fratelui meu. Fac mentiunea ca posed locuinta in alta localitate si as dori sa-mi fac mutatie pe adresa unde domiciliez, adica in locuinta fratelui meu. Singura problema este faptul ca, familia fratelui meu locuieste in alta tara si eu am o procura, din partea lui si a cumnatei, pentru a le administra locuinta, proprietate personala. Oare daca as incheia un contract de inchiriere, dar fara sa implice costuri ce ar insemna chirie, impozite, taxe?
Astept cu interes un raspuns din partea dumneavoastra.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 20:44, 13 Februarie 2012
ca sa faceti carte de identitate pe domuciliul fratelui trebuie actul locuintei si o declaratie din partea titularului locuintei prin care declara ca va primeste in spatiu.
Puteti face un contract de comodat sau de inchiriere. Cred ca ar fi preferabil comodatul. Il inregistrati la administratia financiara si puteti sa l inscrieti si la cartea funciara. Apoi cu acel contract va puteti face carte de identitate.
La fel de bine fratele va poate face o declaratie la ambasada sau consulat in care sa specifice ca este de acord sa va ia in spatiu la adresa sa de domiciliu si e totul OK.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura speciala craciun159 craciun159 Buna ziua am o cumnata care doreste sa cumpere o locuinta in bucuresti pe care ulterior sa mi/o inchirieze mie iar eu doresc sa/mi fac mutatie pe noua ... (vezi toată discuția)
Peste un an imi expira buletinul (am rezidenta in ltalia), ce ar trebui sa fac? ContSters359808 ContSters359808 Buna ziua, as avea o intrebare.:sorry: Nu traiesc in romania, am 18 ani si peste noua luni imi scade buletinul, cum fac sa il renovez? Si mai ales, pot sa ma ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin lorelya7x lorelya7x Buna ziua, Am o cunostinta care ar vrea sa isi schimbe buletinul. Ea momentan locuieste la tara dar vrea sa se mute la matusa sa in oras. Persoana ... (vezi toată discuția)