avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Peste un an imi expira buletinul (am rezidenta in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Peste un an imi expira buletinul (am rezidenta in ltalia), ce ar trebui sa fac?

Buna ziua, as avea o intrebare.:sorry:
Nu traiesc in romania, am 18 ani si peste noua luni imi scade buletinul, cum fac sa il renovez? Si mai ales, pot sa ma aranjes singura sau am nevoie de parintii mei?
Ce se intampla daca nu il renovez? Nu imi este de ajuns cartea de identitate italiana? #-o
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:41, 16 Mai 2015
Nu trebuie sa veniti pana in Romania ci puteti face o procura la ambasada sau consulat prin care sa imputerniciti o persoana din tara sa se prezinte la serviciul de evidenta pentru a va face buletinul. Parintii dvs. va pot da declaratia de primire a dvs. in spatiu tot la ambasada/consulat (banuiesc ca dvs, nu posedati proprietati in Romania). Buletinul poate fii solicitat inainte cu 180 de zile de expirare. Trimiteti in tara persoanei imputernicite certif.dvs. de nastere, procura, declaratia parintilor/parintelui, contractul pe casa, pozele stampilate de ambasada, buletinul vechi, toate in original si copie,12 lei taxa si gata buletinul.
Dar daca nu mai traiesc cu parintii mei trebuie neaparat sa faca ei o declaratie? Daca nu as face buletinul si as sta fara ar fi o problema?
Multumesc mult!
Da. Veti fi amendat. Daca nu mai locuiti la parinti va poate lua in spatiu oricine. Conditia este ca respectivul sa fie titular de contract.
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
Justitiarul711, utilizator
Imi puteti esplica ce inseamna titular de contract? Va multumesc.
Titular de contract inseamna ca persoana respectiva sa fie proprietarul locuintei demonstrand acest lucru cu acte doveditoare, contract de vanzare/cumparare, contract de intretinere, certificat de mostenitor, donatie, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa reînnoiesc pasaportul romanesc daca nu mai am domiciul in romania si am buletinul expirat? evalani85 evalani85 Buna seara, Am cautat informatii pe pagina oficiala a consulatului romanesc de la Roma dar cu prea putine raspunsuri. Traiesc in Italia de 12 ani, am ... (vezi toată discuția)
Mostenire GabryGabry GabryGabry Buna ziua,sper sa ma puteti ajuta, am fost anuntata ca am de primit o mica mostenire,(suscesiune),care sunt pasi care trebuie sa_ i fac,notar?anaf? .precizes ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)