avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocare act donatie fara clauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocare act donatie fara clauza

Buna ziua,
An si eu o problema si as dori raspuns urgent,mai precis pana pe 24 februarie.Tatal meu mai are o sora si impreuna cu aceasta detin de la parintii lor o casa si terenul aferent acesteia. In anul 2002 mi-au facut act de donatie,fiecare pe partea lui de pamant si de casa,fara nici un fel de clauza.Eu am devenit stapan din momentul autentificarii actului.In anul 2010 tatal meu m-a dat in judecata pt a-mi revoca actul de donatie.Motivul a fost ca l-am injurat l-am injurat,l-am batut,l-am amenintat,lucru care nu este adevarat si care nici n-a putu fi dovedit la proces. A pierdut procesul si a facut recurs.A adus martori mincinosi si un certificat medical fals.Cind s-a descoperit ca certificatul medical este fals a fost nevoit sa-si retraga plangerea.A venit hotararea in care s-au dat cheltuieli de judecata 200 lei.Eu nu am avut pretentii la cheltuieli si cum nimeni nu a facut recurs am fost sa iau de la tribunal hot definitive in care scria ca este definitiv prin nerecurare. Procesul s-a terminat in decembrie 2011.Pe data de 3.02 .2012 m-a dat iarasi in judecata pentru revocarea donatiei din aceleasi cauze.Intrebarea mea este daca mai are voie si daca are castig de cauza.Va rog din suflet sa-mi raspundeti cat mai curand pt ca pe 24 02 am prima infatisare. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 17:15, 12 Februarie 2012
Daca invoca aceleasi fapte pentru care a pierdut deja un proces , cererea n-ar trebui sa ii fie admisa.Normal,o noua actiune civila care se dovedeste a avea aceleasi parti, obiect si cauza , si in cazul careia exista o hotarare irevocabila , se va respinge, fiindca exista putere de lucru judecat.
In acest caz insa , daca tatal dvs. va invoca alte fapte, petrecuter la o data ulterioara si pe care nu le-a invocat atunci , daca va reusi sa le dovedeasca, parerea mea e ca cererea ar putea fi admisa. Acum, sa vedem ce spun si colegii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Irevocabila sau repunere pe rol? ContSters155663 ContSters155663 Am un dosar cu revocare donatie pe care l-am castigat la Giurgiu , apoi la Cab unde au spus irevocabila si definitiva , cel care a pierdut a facut contestatie ... (vezi toată discuția)
Revocare act donatie casa AlinaDumitrache AlinaDumitrache Parintii mei au facut act de donatie a casei catre mine si sotul meu. Intre timp mama a decedat, iar din cauza neintelegerilor cu sotul, tatal meu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,am primit un apartament prin donatie de la părinți ... Existent Existent Buna ziua ,am primit un apartament prin donatie de la părinți mei fără clauze ,după vre-o 4 ani m-am însurat iar mamei mele nu îi convine de soția mea ... (vezi toată discuția)