avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua, va rog sa imi spune care este pensia alimentara ce i s=ar cuveni copilului meu, daca tata are un venit net lunar de 750 lei si mai are un copil din alta casatorie. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:15, 12 Februarie 2012
întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti. Ptr părinte se vă stabili până la 1/4 ptr un copil, 1/3 ptr 2 copii şi o jumătate ptr 3 sau mai mulţi copii. Se va avea in vedere şi celălat copil, dar şi posibilităţile lui de a plăti. Nu este obligatoriu să fie obligat la 1/4, dacă face dovadă ca are şi alte obligaţii in plus faţă de acel copil, de exemplu rate la bănci, chirie, are anumite afecţiuni, etc, instanţa poate stabili o pensie şi mai mică de 1/4, contează şi veniturile dv.stră, ptr că ambii părinţi trebuie să întreţină copilul, iar obligaţiile se împart in funcţie de mijloacele materiale ale fiecărui părinte. Deci sunt o mulţime de lucruri ce trebuiesc avute in vedere, dacă porniţi un astfel de proces .
Pensia in favoarea copilului dvs,poate fi stabilita in cuantum de maxim 16.5 % din venitul net realizat de tata, daca acesta mai are un alt copil minor in intretinere sau unul major aflat in continuarea studiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentară goodrige goodrige Bună ziua, Plătesc pensie alimentară 20% din venit. Întrebare: Există posibilitatea ca aceasta să scadă dacă am un copil dintr-o nouă ... (vezi toată discuția)
Mărirea pensiei de întreținere. aș putea obține și cheltuieli pentru educație? AmySor AmySor Bună seara. As dori sa știu dacă fostul soț are un salariu de 2100 cu un copil în întreținere la cât ar trebui sa mărească pensia dacă acum primesc ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru 2 copii tanad cont ca al doilea minor are gradul 1 de handicap badea_madalina badea_madalina am cerut in instanta sa mi se actualizeze pensia alimentara acordata de instanta in 2001 pentru 2 copii,mai ales ca cel de al doilea minor are gr 1 de handicap ... (vezi toată discuția)