avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorariul avocatului
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorariul avocatului

Buna seara! Un avocat, pentru reprezentare la un singur termen (in recurs), a taiat chitanta de 1000 de lei. Instanta nu a fost de acord cu aceasta suma, considerand-o exagerata. A limitat onorariul la 500 de lei, care urmeaza sa fie recuperat de la partea care a pierdut procesul. In conditiile in care avocatul celeilalte parti a incasat 700 de lei pentru intregul proces, 500 lei pentru un singur termen e tot o suma exagerata. Intr-un proces cu aparator din oficiu, statul plateste 200 de lei pentru asistarea pe tot parcursul urmaririi penale sau in cursul judecatii. De, statul e sarac, nu are bani. Justitiabilul ...... are, iar avocatii cer onorarii cat vor ei de mari. O reclamatie la Consiliul Baroului ar ajuta cu ceva ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:29, 14 Februarie 2012
Cand l-ati angajat nu v-ati gandit la acest lucru?
Va gaseati avocat si la o suma mai mica.
Din ce motiv ati ales sa platiti avocatul?
Ca sa va castige procesul...presupun...

Ar trebui sa va ganditi si altfel.
Avocatul nu va lua procesul daca nu ii plateati cat a cerut.
Va angajati alt avocat si pierdeati procesul.

Eu cred ca subapreciati avocatii.

Ganditi-va ca in alte state oamenii ca sa isi angajeze avocat isi ipotecheaza casele...deoarece altfel nu isi permit.
Bucurati-va ca ati avut procesul in Romania...



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata micsorate - reducere onorariu avocat, recuperare diferenta ghioarcacornel ghioarcacornel Am o nedumerire... Cu ceva timp in urma am avut un accident de masina .Cea care a fost vinovata de acel accident, a cerut in instanta anularea procesului ... (vezi toată discuția)
Taxa de barou irinman irinman Sunt reclamanta intr-un proces civil. Avocatul mi-a cerut o \'taxa de barou\" de 1000 de lei la inceputul actiunii. Dupa prima infatisare, cand s-a amanat ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes amuliu amuliu Am un credit ipotecar luat in franci elvetieni. Am dat ibanca in judecata. Am facut contract cu o casa de avocatura, am platit onorariu si traducerille. Acum ... (vezi toată discuția)